‘Lang parkeerde auto op plaats van hoofdtrainer’

Foto: ‘Lang parkeerde auto op plaats van hoofdtrainer’

KVC Westerlo gaat dit weekend in de Belgische competitie op bezoek bij Club Brugge. Het betekent voor hoofdtrainer Rik de Mil een terugkeer bij de topclub waar hij korte tijd als interim-trainer aan het roer stond. Hij doet tegenover Het Belang van Limburg een boekje open over Noa Lang.

Tijdelijk hoofdtrainerschap De Mil

De 42-jarige Belg was in eerste instantie assistent onder Scott Parker. Club Brugge besloot de Engelsman op 8 maart 2023 echter te ontslaan en vroeg De Mil om de functie van hoofdtrainer tijdelijk over te nemen. De Mil besloot het aanbod aan te nemen, maar kwam bij de eerste training direct in de problemen terecht.

Bijzondere actie van Lang bij Club Brugge

Lang was het namelijk oneens met het ontslag van Parker en besloot zijn auto op de plaats van de trainer te parkeren. “Mensen kwamen mij feliciteren met mijn nieuwe wagen, alleen had ik mijn wagen op mijn oude plaats geparkeerd”, herinnert De Mil zich. “Ik wilde mezelf niet te veel profileren. Voor Noa, die een goede connectie had met Parker, lag dat ontslag nog moeilijk. Zijn actie was een vorm van rebellie.”

Desondanks besloot hij de Nederlander aan te spreken op zijn gedrag. “Hij was helemaal van zijn melk (de kluts kwijt, red.). ‘Ik wil helemaal geen coach worden.’ Wel, dan heb je vijf seconden om je wagen te verplaatsen. Hij gaf de sleutel eerst nog aan de teammanager, ik heb hem duidelijk gemaakt dat hij zelf zijn wagen moest verplaatsen.”

Achteraf gezien was het volgens De Mil een sleutelmoment bij Club Brugge. De spelers van de Belgische topclub wisten namelijk direct waar ze aan toe waren. “Een cruciaal moment om de kleedkamer voor mij te winnen. En Noa, die lag mee aan de basis om Play-off 1 te halen en die wedstrijd op Union te winnen.”

Welke aanvaller is beter?

  • Lozano
  • Lang
1893+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie