“Bij Feyenoord verstopte hij zijn tas op het toilet omdat hij voor Ajax is”

Foto: “Bij Feyenoord verstopte hij zijn tas op het toilet omdat hij voor Ajax is”

In de documentaire Lastpak: Noa Lang wordt de carrière van de Oranje-aanvaller uitgebreid besproken. Bart van den Aardweg, de regisseur van de video, komt met een aantal aardige anekdotes.

Documentaire gemaakt over PSV-aanvaller Noa Lang

Lang speelde in de jeugdopleiding van Feyenoord maar had een voorliefde voor Ajax. Dit zorgde voor bijzondere situaties in Rotterdam. “Bij Feyenoord verstopt hij als pupil zijn tas met het logo van de club bijvoorbeeld op het toilet. Hij wil de spullen niet meenemen, omdat hij eigenlijk voor Ajax is”, zei Van den Aardweg in het Eindhovens Dagblad. Op zijn veertiende maakte Lang daadwerkelijk de overstap naar Amsterdam.

Lastpak?

De documentaire draagt de titel ‘Lastpak’, vanwege de reputatie van Lang. Van den Aardweg heeft echter een heel ander beeld van de buitenspeler, die tegenwoordig furore maakt bij PSV. “Noa is puur en kan moeilijk tegen onrecht. We wilden hem begrijpen. Mensen vinden van alles van Noa, maar voor ons was het interessant om uit te vinden waarom hij de dingen doet zoals hij ze doet.”

Due reputatie van Lang was een belangrijke reden voor de docu. “Noa is een mediafenomeen en daarom ook interessant, maar als maker is het vooral boeiend geweest om het verhaal achter zijn gedrag te laten zien. Dat hij voor het eerst zijn zoon in handen krijgt, is fascinerend. Dat moment staat voor iets groters voor hem en gaat over echt volwassen worden.”

Fan van Noa Lang?

  • Ja!
  • Niet bepaald…
627+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie