Beter Feyenoord doet zichzelf te kort tegen sluw Atlético

Foto: Beter Feyenoord doet zichzelf te kort tegen sluw Atlético

Feyenoord heeft op zeer zure wijze de uitwedstrijd tegen Atlético Madrid verloren. De Rotterdammers kwamen in de Spaanse hoofdstad twee keer op voorsprong, maar verloren alsnog met 3-2. De ploeg van Arne Slot speelde brutaal en kreeg veel kansen, maar werd niet beloond.

Feyenoord verliest met 3-2

Een wedstrijd waar al lang naar uit werd gekeken stond woensdagavond op het programma. Voor het uitstekend draaiende Feyenoord was het een mooie vuurdoop om te kijken waar het staat tegen een Europese grootmacht. Arne Slot koos voor een verstevigd middenveld met Ramiz Zerrouki, waardoor Calvin Stengs naar de rechtsbuitenpositie ging. Yankuba Minteh werd uit het elftal gehaald, terwijl Ayase Ueda Santiago Giménez verving. Bij de gastheren had Diego Simeone veel personele problemen vooral in de defensie. Opsteker was wel dat de onzekere César Azpilicueta toch aan de aftrap kon verschijnen.

Feyenoord verrast Atlético

Wie dacht dat Feyenoord zou inzakken in de Spaanse hoofdstad kwam bedrogen uit. De Rotterdammers zetten Atlético fel onder druk, waarmee de de thuisploeg zich duidelijk geen raad wist. Al na zeven minuten beloonde de Nederlands kampioen zichzelf. Quinten Timber werd vrijgespeeld op het middenveld en had een perfect steekpassje op Ueda in petto. De inzet van de Japanner werd in eerste instantie geblokt door Jan Oblak, maar via een kluts tussen de doelman en verdediger Mario Hermoso belandde de bal alsnog in het doel: 0-1. De goal ging de boeken in als eigen doelpunt van Hermoso.

Discutabele gelijkmaker

Vijf minuten later togen de Madrilenen voor het eerst pas ten aanval. Een pass richting Saúl Ñíguez, die buitenspel stond, werd onderschept door Mats Wieffer. Zo belandde de bal per ongeluk voor de voeten van Álvaro Morata, die overtuigend binnenschoot. De assistent vlagde meteen af voor buitenspel, waarna de scheidsrechter door de VAR naar de zijkant werd geroepen. De treffer werd alsnog goedgekeurd, terwijl Saúl toch al eerder afgevlagd kon worden. Een zeer curieus doelpunt dat Feyenoord heel slecht uitkomt: 1-1.

Rotterdammers opnieuw op voorsprong

Atlético probeerde erop en erover te gaan. Morata leek bijna weer in te kunnen tikken, maar Gernot Trauner voorkwam dat de sluwe spits bij de bal kwam. Later raakte Saúl de paal, al stond de middenvelder ook buitenspel. Het Spaanse offensief ging weer liggen, en Feyenoord pakte het initatief weer op. Zerrouki schoot eerder van grote afstand al net naast toen Oblak ver voor de goal stond. Igor Paixão probeerde het in de krote hoek, maar zag de Sloveense sluitpost redden. Na 34 minuten nam Feyenoord voor de tweede keer de voorsprong. Een geweldige vrije trap van Stengs belandde bij David Hancko. Oblak kon in eerste instantie nog redden, maar de rebound van dichtbij werd door de Slowaak binnen geschoten.

Lepe Spanjaarden winnen alsnog

Zo leek de Eredivisionist met een voorsprong te gaan rusten, maar in de allerlaatste seconde kwam Atlético toch weer langszij. Na een corner werd de bal ingezet, waarna Trauner en Timber het leer niet weg kregen. Axel Witsel kon er niks mee, de dekselse Antoine Griezmann zeker wel. Met een handige omhaal vond de Fransman knap het doel: 2-2.

Zo gingen de Spanjaarden met een flinke opsteker rusten, en zette het snel door in de tweede helft. Vanaf de rechterkant zette wingback Nahuel Molina gevaarlijk voor. De buitenspel staand Griezmann kon niet bij de bal, maar daarachter Morata zeker wel. De topschutter heeft maar een halve kans nodig en maakte zo zijn tweede van de avond.

Feyenoord rechtte knap de rug en wist Atlético terug te dringen. In de recente jaren kwam er amper een muisje door de onneembare verdediging heen, maar dat is in het huidige elftal wel anders. Stengs kreeg een grote kans maar miste oog in oog met Oblak. Paixão liet zien geweldig te kunnen schieten, zijn inzet zeilde echter net over. Na een uur loste Minteh Ueda af en de Gabonees kreeg al snel een enorme mogelijkheid. Ook hij faalde vlak voor de neus van de topkeeper.

Feyenoord bleef drukken, terwijl Atlético er doorheen leek te zitten. Vele corners werden afgedwongen, in totaal veertien in heel de wedstrijd voor de Rotterdammers. Echt grote kansen kwamen er niet meer in de absolute slotfase. Het bleef bij 3-2, een hard gelag voor heel Feyenoord. Ze verdienden minimaal een punt. Dat kwam er niet en dus blijft het op die punten staan na de thuisoverwinning tegen Celtic. Atlético neemt de koppositie over.

Scoreverloop: 0-1 (7′) M.Hermoso (e.d), 1-1 (12′) A.Morata, 1-2 (34′) D.Hancko, 2-2 (45+3′) A.Griezmann, 3-2 (47′) A.Morata

Gaat Feyenoord Atlético thuis pakken?

  • 100%!
  • Nee, dat niet
167+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie