Bergwijn negeert haat: “Dat zijn geen fijne berichten”

Foto: Bergwijn negeert haat: “Dat zijn geen fijne berichten”

Na de overwinning op Sparta Rotterdam (2-1) mocht Steven Bergwijn namens Ajax aanschuiven voor de persconferentie. Voordat de aanvaller ging zitten, pakte hij nog even zijn telefoon erbij. Het zorgde in combinatie met de campagne tegen online haat voor nieuwsgierigheid bij het journaille. Wat ziet Bergwijn op zijn scherm na een wedstrijd?

Reactie Steven Bergwijn na Ajax – Sparta

Voordat de aanvaller antwoordde, schoot hij in de lach. “Het gaat vaak weer over die aanvoerdersband”, zei hij vervolgens. “Ik zeg altijd: Als je wint, heb je vrienden.” Bergwijn probeert haatcomments niet te lezen, maar ontkomt er niet aan. “Je hebt allemaal social media, dus je ziet wel eens wat voorbij komen. Het ergste is wanneer ze je familie of kinderen erbij betrekken. Dat zijn geen fijne berichten. Maar ik kan me er goed van afsluiten. Het is voor mij het belangrijkst dat de mensen van de club vertrouwen in mij hebben.”

De campagne tegen online haat kwam niet vanuit de spelersgroep, maar Bergwijn ondersteunde de actie wel. De Oranje-international speelde een rol in de video, die op social media en in het stadion werd getoond. “De comments die je leest als wij een wedstrijd verliezen, dat is geen goed voorbeeld voor de kinderen die het zien. Ik hoop dat het wordt aangepakt. De beste manier om ermee om te gaan is om al die apps van je telefoon te verwijderen, maar dat wil niemand natuurlijk.”

Oranje en Saudi-Arabië

Als je wint, heb je vrienden. Dus na de winst op Sparta zal het aantal haatcomments voor Bergwijn meevallen. Hij scoorde zijn zevende competitiedoelpunt van het seizoen, de vierde vanaf elf meter. Moet hij de penalty’s niet nemen bij Oranje, dat nog een specialist zoekt? “Het liefst wel, maar daar ga ik niet over”, reageerde Bergwijn. “Of ik een specialist ben, mogen jullie zeggen. Ik heb ze tot nu toe wel allemaal erin geschoten.”

De aanvoerder ziet dat het plezier terug is bij Ajax en maakt graag onderdeel uit van dit team. Van een gesuggereerd vertrek naar Saudi-Arabië wil hij niets weten. “Ik heb al gezegd dat ik helemaal niet weg wil. Ik heb hier mijn familie en mijn kinderen. Ik ben blij bij deze club. Ik hoef niet weg”, aldus Bergwijn. “In het voetbal houd je alles open. Je weet nooit wat er gaat gebeuren. Maar zoals ik zeg, ik hoef niet weg.”

Moet Ajax Bergwijn behouden?

  • Ja, hij is belangrijk.
  • Nee, hij valt tegen.
140+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie