Bergwijn: “Het was een verschrikkelijke week”

Foto: Bergwijn: “Het was een verschrikkelijke week”

Steven Bergwijn heeft Ajax zondag een 2-1 overwinning bezorgd in de thuiswedstrijd tegen FC Twente. De aanvoerder is blij voor de fans, die een week geleden de horrormiddag tegen Feyenoord doormaakten (6-0).

Ajax-aanvaller blij voor fans na klap in Klassieker

“Na wat er vorige week in Rotterdam is gebeurd, is het natuurlijk heerlijk dat je hier wint”, opent Bergwijn tegenover de NOS. “Het was een verschrikkelijke week voor iedereen die van Ajax houdt. Iedereen zat in zak en as. We konden niet wachten om het recht te zetten en een nieuwe wedstrijd te spelen. Ik ben gewoon blij dat we deze wedstrijd winnen.”

Bergwijn heeft deze week getracht om wat afleiding te zoeken. “Er zijn ook nog andere dingen dan voetbal. Het is natuurlijk prachtig. Alleen weinig slaap, maar het is mooi.” Voor rust ging het echter weer heel stroef. “We speelden heel passief, geen agressie. Dan kom je nog op een 0-1 achterstand ook. Ik denk dat we een hele goede tweede helft hebben gespeeld. Agressiever, borst vooruit, dan kunnen we het iedereen lastig maken.”

Gesteund door de Ajax-aanhang wist het elftal de boel om te draaien. “Ik denk dat we de supporters iets moesten geven, en dat hebben we ook gedaan.” Bergwijn merkte de druk op diens strafschop. “Ik moet eerlijk zeggen dat er bij strafschoppen altijd wel wat druk bij komt kijken. Ik probeer gewoon zo rustig mogelijk te blijven, goed te kijken en hem binnen te schieten.”

Ontsnapt aan rood tegen Feyenoord?

Bergwijn blikte ook nog even terug op de slaande beweging in de uitwedstrijd tegen Feyenoord. “Ik wilde het niet doen. Ik wilde hem van me af duwen”, refereert hij aan Bart Nieuwkoop. “Ik denk dat het meer op een slaande beweging leek. Voetbal is emotie en soms doe je domme dingen.”

Gaat Ajax het seizoen afsluiten met een Europees ticket?

  • Ja
  • Nee
165+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie