‘Berghuis heeft spijt dat hij nooit met Arne Slot heeft gewerkt’

Foto: ‘Berghuis heeft spijt dat hij nooit met Arne Slot heeft gewerkt’

Steven Berghuis koos er voor om Feyenoord te verruilen voor de grote rivaal Ajax. En daar heeft de linkspoot nooit spijt van gehad, maar wel van dat hij nu nooit met trainer Arne Slot heeft kunnen samenwerken. Dat vermoedt journalist Sjoerd Mossou althans.

‘Van Slot zou hij echt onder de indruk zijn geweest’

In de rubriek Panenka van het Algemeen Dagblad zegt Mossou: “Ik geloof niet dat Berghuis ooit spijt heeft gehad van zijn overstap naar Amsterdam, wel dat hij nooit met Arne Slot heeft gewerkt.” Mossou vermoedt dat Berghuis ‘een hekel heeft aan middelmatige trainers die alleen maar hameren op inzet’. “Dat denk ik echt. Slot is bij uitstek een trainer, waar hij wél van onder de indruk was geweest en met wie hij heel goed had kunnen samenwerken.”

De columnist noemt het verder ‘dapper’ dat Berghuis de beladen transfer maakte. “Dat je dat in deze tijd van opgefokt gedoe gewoon durft. Ik weet dat ze dat in Rotterdam allemaal verschrikkelijk vonden en dat ze hem zien als een judas en wegloper, maar je hebt wel ballen als je dat doet. En dan is het mooi tragisch dat het dan vervolgens helemaal verkeerd uitpakt.”

Over zijn karakter stelt Mossou dat hij ‘wel eens een heel naar mannetje kan zijn’. “En hij heeft weleens hele gekke overtredingen gemaakt in het verleden. Hij kan wel eens kortsluiting hebben.”

Denk jij dat Berghuis spijt van zijn transfer an sich heeft?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat niet
506+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie