Berghuis beschuldigd: “Plagen, pesten en vernederen”

Foto: Berghuis beschuldigd: “Plagen, pesten en vernederen”

Hugo Borst vindt het onbegrijpelijk dat Ajax zaterdag de campagne Silence Social Hate startte. De journalist haalt in zijn column in het Algemeen Dagblad daarbij keihard uit naar Steven Berghuis.

Berghuis gefileerd door Borst

De campagne is erop gericht om online haat richting spelers onder de aandacht te brengen. De Ajax-spelers op het veld speelden daarom zonder namen op hun rug. Bovendien was voor het duel een video te zien waarin onder meer Berghuis een aantal negatieve berichten voorlas die hij de voorbije periode ontving.

Borst is van mening dat het een verkeerd signaal is om de berichten zoveel aandacht te geven en richt zijn pijlen op Berghuis, die op het veld eveneens niet prettig zou zijn. “Berghuis is een mix van Søren Lerby, Diego Simeone en Roy Keane. Typische ontregelende middenvelders, terwijl Berghuis de creatievere verbindingsspeler lijkt”, stelt hij.

Lastige tegenstander bij Ajax

Volgens Borst laat Berghuis op het veld geen moment onbenut om het zijn tegenstander lastig te maken. “Hij praat tegen zijn (directe) opponent. Hij drijft op conflict, rancune en emotie. Dat praten bestaat uit plagen, pesten en vernederen. Je krijgt als opponent het hele pakket, inclusief zijn misbaar en een rotschop van achteren.”

“Ik heb de voorbije jaren heel wat tegenstanders (en zij die in de buurt stonden) gesproken: Berghuis is vaak een etterbak en kortsluiting dreigt bij het minste geringste. De Argentijnse stijl: onsportief, provocerend, nihilistisch.” Overigens stelt Borst dat hij die speelstijl van zichzelf herkent, al staan bij hem geen camera’s erop gericht.

Is het een goede campagne die Ajax is gestart?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
900+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie