Bekerzege Atlético Madrid in zinderende verlenging tegen Real Madrid

Atlético Madrid heeft de kwartfinale van de Copa del Rey bereikt. In een topwedstrijd tegen Real Madrid slaagde het erin om in de verlenging een 4-2 zege over de streep te trekken.

Spannende wedstrijd Real Madrid en Atlético Madrid

Het beloofde een zeer spannend duel te worden. Ruim een week geleden stonden beide ploegen nog tegenover elkaar in de Spaanse Supercup en won Real Madrid na verlenging met 5-3, waarmee het de finale bereikte van het toernooi. Diego Simeone had samen met zijn ploeg dan ook nog een appeltje te schillen met de tegenstander.

Beide clubs begonnen daarom met een sterk basisteam aan de wedstrijd. Waar Real Madrid serieuze kansen kreeg op de openingstreffer, was het de thuisploeg die op voorsprong kwam te staan. Met nog 6 minuten te gaan voor de rust, kreeg Samuel Lino het voor elkaar om Atlético Madrid op 1-0 te zetten.

Kort voor de theepauze kwam Real Madrid dankzij een eigen doelpunt van Jan Oblak alweer gelijk te staan. In de tweede helft lag daardoor alles open. Het was uiteindelijk Atlético Madrid dat aan het langste einde leek te trekken. Aanvaller Álvaro Morata zette zijn ploeg tegen zijn oude club op een nieuwe voorsprong.

Real Madrid bleef echter druk op de tegenstander houden en kreeg het aan het einde van de wedstrijd voor elkaar om de stand opnieuw gelijk te trekken. Ditmaal was het Joselu die een schitterende treffer op zijn naam zette en zijn ploeg terug in de wedstrijd bracht. Daardoor gingen beide clubs een verlenging tegemoet.

Zege na verlenging zorgt voor kwartfinale Copa del Rey

In het extra half uur bleek Atlético Madrid de sterkste te zijn. Antoine Griezmann zorgde na 10 minuten voor de 3-2, waardoor Real Madrid flink aan de bak moest. Aan het einde van de verlenging maakte Rodrigo Riquelme vervolgens het vierde doelpunt voor de thuisploeg, waarmee de overwinning binnen was.

Met de zege van Átletico Madrid zijn alle achtste finales in de Copa del Rey afgewerkt. Naast de Madrilenen hebben Sevilla, Atletic Bilbao, RCD Mallorca, Celta de Vigo, Real Sociedad, Girona en Barcelona de volgende ronde bereikt. Atlético Madrid staat na 19 speelronden op de vijfde plek in LaLiga.

Scoreverloop: 1-0 (39′) Samuel Lino, 1-1 (45+1′) Jan Oblak (e.d.), 2-1 (57′) Álvaro Morata, 2-2 (82′) Joselu, 3-2 (100′) Antoine Griezmann, 4-2 (119′) Rodrigo Riquelme

Gaat Atlético Madrid het toernooi winnen?