Bazoer blij dat hij is gebleven: “Heerlijk om weer elke week te spelen”

Foto: Bazoer blij dat hij is gebleven: “Heerlijk om weer elke week te spelen”

Riechedly Bazoer loopt al een tijdje mee op de voetbalvelden. De 27-jarige speler is gelukkig bij AZ en kijkt uit naar de topwedstrijd tegen zijn oude ploeg Ajax. “Het is voor ons een belangrijke wedstrijd, maar voor Ajax ook.”

Bazoer tevreden bij AZ, maar prestaties moeten beter

In aanloop met het duel tegen Ajax spreekt Bazoer met De Telegraaf. Afgelopen seizoen kwam Bazoer over van Vitesse. Tijdens dat seizoen speelde hij niet veel bij AZ. De concurrentiestrijd op het middenveld werd verloren door de speler. Bazoer was dan ook graag weer vertrokken uit Alkmaar. “Iedereen weet dat ik aan het begin van het seizoen weg wilde gaan. Ik ben uiteindelijk gebleven en heb mijn kans gepakt. Het is heerlijk om weer elke week te spelen.” Momenteel speelt de 27-jarige voetballer niet op het middenveld, maar in de achterhoede. Het maakt hem helemaal niets uit. “Ik kan op het middenveld spelen, maar ook achterin. Ik ben flexibel. Ik ben niet vastgeplakt aan één positie. Ik heb ook oprecht geen voorkeur.”

Doordat Bazoer nu centraal staat moet hij het opnemen tegen de spitsen van Ajax. Hij kijkt echt uit naar een duel tegen Brian Brobbey. “Ik heb wel vaker tegen hem gespeeld. Het zijn altijd mooie duels. Hij wil je voelen en van daaruit draaien. Het zal aankomen op fysiek en op slimheid. Dat zit wel in me.”

Ontslag Jansen kwam binnen bij Bazoer

AZ begon uitstekend aan het seizoen. De prestaties zakte daarna even in. Deze mindere periode was niet heel gek volgens Bazoer. “Elke club heeft in een seizoen wel een mindere fase, maar die van ons heeft veel te lang geduurd.” Door deze mindere fase moest Pascal Jansen vertrekken. Dat kwam wel even aan bij de spelers van AZ. “Het voelt voor ons als spelers dat wij ook zelf gefaald hebben. Het kwam voor mij ook wel als een verrassing. Het ging al wel een tijdje moeizaam, maar ik had dit echt niet verwacht.”

Weet AZ te winnen van Ajax?

  • Ja, dat moet lukken
  • Nee, Ajax gaat er met de overwinning vandoor
128+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie