Bayern München woedend op voetbalbond: “Onbegrijpelijk”

Foto: Bayern München woedend op voetbalbond: “Onbegrijpelijk”

Jan-Christian Dreesen vindt de uitspraken die Ralph-Uwe Schaffert eerder deze week deed, niet uit te leggen. Dat vertelt hij in een interview met BILD. De algemeen directeur van Bayern München is dan ook furieus.

Keiharde uitspraken van Schaffert

Het nationale team van Duitsland staat al een tijdlang onder grote druk. Aankomende zomer wordt het Europees kampioenschap in het land gehouden, maar de prestaties gaan niet zoals gepland. Hansi Flick moest daardoor al het veld ruimen, terwijl Julian Nagelsmann eveneens moeite heeft om de boel op de rit te krijgen.

Schaffert, vicevoorzitter van de Duitse voetbalbond, besloot daarom in de Hannoversche Zeitung snoeihard uit te halen naar een aantal spelers in de selectie. Zo was hij onder meer kritisch op Joshua Kimmich. De grote speler van Bayern München weet volgens hem in het nationale team maar niet zijn niveau te behalen.

Dreesen verdedigt ‘aangevallen’ Kimmich

Het viel in het verkeerde keelgat van technisch directeur Rudi Völler die aan de Duitse media al de belofte deed dat hij met Schaffert in gesprek zou gaan. Dreesen laat het er echter niet bij zitten. De algemeen directeur is van mening dat de uitspraken niet door de beugel kunnen en verdedigt Kimmich volledig.

“Ik ben door deze uitspraken meer dan geïrriteerd. Het is onbegrijpelijk als de vicevoorzitter van de DFB de verdiensten van een belangrijke international als Kimmich bekritiseert op basis van wat hij bij zijn club laat zien”, stelt hij. “Er zijn genoeg thema’s waarmee meneer Schaffert zich bezig had kunnen houden, voordat hij zulke uitspraken in de openbaarheid doet.”

Heeft Schaffert een fout begaan?

  • Ja, absoluut
  • Nee, hij was gewoon eerlijk
688+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie