EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Barcelona zet in op topprioriteit’

Foto: ‘Barcelona zet in op topprioriteit’

Barcelona wil de komende maanden hard haar best doen om João Félix langer aan de club te verbinden, stelt SPORT. Daarvoor heeft het echter wel de medewerking nodig van Atlético Madrid.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Barcelona wil nieuwe huurdeal

De laatste club haalde hem in de zomer van 2019 voor een recordbedrag van 127 miljoen euro naar Madrid. De Portugees slaagde er echter nooit in om het verschil te maken en mocht afgelopen winterstop voor een half jaar naar Chelsea toe. Ook in Londen kreeg hij het niet voor elkaar om zijn kwaliteiten te laten zien.

Dit seizoen speelt hij een jaarlang op huurbasis voor concurrent Barcelona en die samenwerking is vooralsnog wél een succes. De noodlijdende club haalde een trucje in de boekhouding uit door hem eerst een lager salaris te bieden. Nu de club er financieel weer iets beter voorstaat, is dit bedrag verder opgelopen.

Atlético Madrid ligt mogelijk dwars

De clubleiding van Barcelona is dermate tevreden dat het Félix ook in het seizoen 2024-2025 hoopt te huren. Eenvoudig zal dit echter niet worden. Directeur Miguel Ángel Marín zou namelijk een gedeelte van de 127 miljoen euro die hij eerder aan Benfica betaalde, willen terugverdienen. Een optie tot koop in het contract zou een oplossing kunnen zijn.

Voor Barcelona is echter zeker dat de aanvaller de komende jaren een sleutelspeler kan worden in het nieuwe team van hoofdtrainer Xavi Hernández. “We hebben een heel seizoen om een voorstel te doen, waarmee we Félix kunnen behouden. We zijn erg blij met zijn prestaties en hij is populair in alle geledingen van de club”, laat een anonieme bron aan de Spaanse krant weten.

Is het enthousiasme over Félix terecht?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
118+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie