‘Barcelona heeft exit-strategie voor Lewandowski’

Foto: ‘Barcelona heeft exit-strategie voor Lewandowski’

Robert Lewandowski is eigenlijk niet meer weg te denken bij Barcelona, maar de club sorteert op de achtergrond al een tijdje voor op een mogelijk vertrek van de Poolse superspits. De aanvaller is al 35-jaar oud en heeft niet meer de eeuwige jeugd. Barcelona zou dan ook een clausule in het contract van Lewandowski hebben staan. Op het moment dat de Pool niet fit is, dan zou de Catalaanse club zijn contract kunnen ontbinden.

‘Contractontbinding bij te weinig speelminuten’

Na acht jaar Bayern München kwam Lewandowski in de zomer van 2022 over naar Spanje. Ondanks zijn leeftijd kreeg de aanvaller een contract van maar liefst vier jaar. Het contract van de nummer negen loopt nog tot medio 2026. Op dat moment zou Lewandowski 37-jaar oud zijn. Dankzij zijn prestaties in het verleden heeft de aanvaller een goed salaris gekregen bij Barcelona. Mail Sport geeft nu aan dat de club het contract van Lewandowski kan ontbinden vanaf volgend seizoen.

Volgens het Engelse medium heeft Barcelona de optie om het contract van Lewandowski te ontbinden op het moment dat hij in minder dan 55% van de speelminuten meedoet. Deze clausule zou ingaan vanaf het derde seizoen van de Poolse aanvaller. Barcelona lijkt dit te hebben gedaan om een financiële misser te ontlopen. Als club kan je nooit weten hoeveel jaar een speler nog heeft in zijn carrière, dit is namelijk voor elke speler anders. Als Lewandowski in de komende jaren opeens blessuregevoelig blijkt te zijn heeft Barcelona een exit-strategie voor zijn enorme salarislast.

Prima cijfers voor Lewandowski

Ondanks zijn leeftijd laat Lewandowski nog altijd zijn kwaliteiten zien. Hij scoort niet meer wekelijks, maar in 12 competitiewedstrijden is hij toch al goed geweest voor 7 doelpunten en 3 assists. In de 62 wedstrijden voor Barcelona was hij direct betrokken bij 53 doelpunten. De Catalanen lijken dan ook de juiste keuze te hebben gemaakt om hem aan te trekken in de zomer van 2022.

Goede exit-strategie van Barcelona?

  • Ja, aan een geblesseerde grootverdiener heb je niks
  • Nee, een speler van zijn leeftijd had nooit een contract van vier jaar moeten krijgen
1405+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie