Bakayoko: ‘Toen PSV hem wilde halen, belde ik elke dag’

Foto: Bakayoko: ‘Toen PSV hem wilde halen, belde ik elke dag’

Het plannetje van Johan Bakayoko om zijn landgenoot Zeno Debast naar PSV te lokken is mislukt: de Belgische mandekker staat op het punt om RSC Anderlecht te verruilen voor Sporting CP uit Lissabon. Ondanks Eindhovense interesse.

Johan Bakayoko probeerde Zeno Debast tevergeefs naar PSV te halen

PSV wilde Debast afgelopen zomer al als nieuwe compagnon van Olivier Boscagli, mits de Fransman natuurlijk blijft deze zomer, maar liep een blauwtje. In de winter opnieuw. “Zeno Debast is wel nog altijd één van mijn beste vrienden. Toen PSV Zeno vorige zomer wou halen, heb ik hem werkelijk elke dag gebeld tot het einde van de transferperiode. Ik ben blijkbaar een slechte onderhandelaar, want hij tekende niet”, vertelt Bakayoko aan Het Laatste Nieuws.

Verder steekt de rechtsbuiten de loftrompet uit voor Noa Lang, die wél naar PSV kwam. “Ja, voor zijn blessure waren we close. Ik begrijp niet dat mensen in België negatief over hem praten. Noa is een rustige, heel gewone gast naast het veld. Alleen op het veld doet hij soms speciaal. Een publieksspeler, hé. Hij entertaint de mensen graag – doet ie goed – maar weg van het voetbalveld verkoopt hij geen show.”

In tegenstelling tot Lang kende Bakayoko zelf een seizoen waarin hij zich enorm heeft ontwikkeld. “Er was zeker progressie. Er zit meer intensiteit in mijn spel. Ik hou mijn acties langer vol, ik ben meer aanwezig in de box… Dat dank ik aan onze coach Peter Bosz en de hele staf van PSV, maar ook aan mezelf die altijd meer wil. Ik laat me persoonlijk begeleiden door een heel team met een voedingsdeskundige, een recuperatiecoach, een physical trainer… Een topvoetballer word je nooit alleen.”

Had jij Debast graag bij PSV gezien?

  • Ja
  • Nee
76+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie