AZ lost statement: spelers Legia Warschau aangehouden voor mishandeling

Foto: AZ lost statement: spelers Legia Warschau aangehouden voor mishandeling

AZ heeft vrijdagmiddag een statement losgelaten naar aanleiding van de vechtpartijen rondom het Conference League-duel met Legia Warschau. Vanuit Polen reppen autoriteiten over ‘onrechtmatig handelen’ door de Nederlandse politie, maar daar wordt korte metten mee gemaakt.

Stevige uithaal richting Poolse autoriteiten

Burgemeester Anja Schouten: “Supporters die excessief en onacceptabel geweld gebruiken tegen politie en stewards zijn niet welkom in onze stad. Met betrokken partijen onderzoeken we of en hoe we bij Europese wedstrijden bezoekers met een dergelijk risicoprofiel kunnen weren.”

Politiechef eenheid Noord-Holland Hamit Karakus vult aan: “De politie is er juist voor een soepel verloop van een wedstrijd waar veel mensen van genieten. Dan is het vreselijk dat er collega’s gewond raken. Ook langs deze weg wil ik de gewonde collega’s een hart onder de riem steken. Natuurlijk onderzoeken we wie verantwoordelijk zijn voor deze ernstige ongeregeldheden. Dit neem ik zeer hoog op, omdat gebleken is dat Legia Warschau een onbetrouwbare partner is gebleken en hun afspraken niet zijn nagekomen. Het zou de Poolse autoriteiten sieren als zij de collega’s beterschap wensen en helpen met het opsporen van verdachten, in plaats van ons optreden te bekritiseren. Dit grove geweld tegen politiemensen is onacceptabel en veroordeel ik ten zeerste.”

Twee Legia Warschau-spelers aangehouden

In het statement lezen we verder nog: “Na de wedstrijd hebben in het hoofdgebouw van het AZ-stadion twee spelers van Legia Warschau personeel van AZ dusdanig verwond dat medische zorg nodig was. De spelers zijn aangehouden en worden verdacht van mishandeling. Het hoofdgebouw is afgesloten en de spelersbus van Legia kon het parkeerterrein niet verlaten, omdat de uitstroom van de Legia-aanhang in volle gang was. Daarom werden de spelers in het stadion gehouden. Ook voor hun eigen veiligheid. Een aantal spelers en officials was het hier kennelijk niet mee eens en hebben geweld gebruikt. Er circuleren beelden op social media dat de ME om de spelersbus heen staat. Zij stonden daar ter bescherming en om de twee verdachte spelers uit de bus te krijgen. Inmiddels waren zij namelijk al in de bus gestapt.”

Schandalig

  • Eens
  • Valt wel mee
179+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie