AZ houdt druk op Twente met nieuwe zege

Foto: AZ houdt druk op Twente met nieuwe zege

AZ blijft in het spoor van FC Twente in de Eredivisie. De Alkmaarders wonnen op zaterdagavond met 2-0 van degradatiekandidaat FC Twente en komen op die manier op één puntje van hun concurrent om de derde plaats, die zelf morgen in actie komt in De Grolsch Veste tegen Heracles Almelo.

AZ wint met 2-0 van Vitesse

Interim-coach Maarten Martens wenste vóór het duel in het AFAS Stadion niet op de zaken vooruit te lopen: “Op dit moment zijn we tevreden over de evolutie die we voor elkaar hebben gekregen maar de waarheid van vandaag kan morgen weer anders zijn. We moeten gewoon scherp blijven en niet naar bijvoorbeeld FC Twente kijken.”

Aanvankelijk hoefde AZ ook helemaal niet naar Twente te kijken, maar meer naar zichzelf. De start was namelijk behoorlijk moeizaam in de kaasstad van Nederland. Althans: qua afwerking dan, want er werden genoeg kansen gecreëerd door de Alkmaarders. Vangelis Pavlidis, Ruben van Bommel en Sven Mijnans kregen grote mogelijkheden, maar wisten die niet om te zetten in keiharde doelpunten.

In de tweede helft ging het echter toch mis voor Vitesse: Dani de Wit maakte er 1-0 van en liet het publiek juichen met een kopbal. En een tiental minuten later was de wedstrijd al weer gespeeld, want toen gleed Vangelis Pavlidis een voorzet van Myron van Brederode binnen. Een 2-0 overwinning voor AZ dus; fijn voor de Alkmaarders, minder fijn voor de Arnhemmers, die wel héél dicht bij rechtstreekse degradatie komen.

Scoreverloop: 1-0 (53′) D. de Wit, 2-0 (64′) V. Pavlidis

Zie jij AZ nog derde worden?

  • Ik wel
  • Ik niet
78+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie