AZ beeft, maar De Wit zorgt voor verlossing

Foto: AZ beeft, maar De Wit zorgt voor verlossing

De situatie van AZ is bekend: de Alkmaarders hebben het al een tijdje niet meer op de heupen en ontsloegen hun trainer Pascal Jansen. Zijn (interim-)opvolger Maarten Martens heeft het nog steeds niet op de rit gekregen, al won de vaste Eredivisie-subtopper op zaterdagavond wél van Fortuna Sittard. Daar had AZ echter een laat doelpunt van Dani de Wit voor nodig: 1-2.

AZ wint eindelijk weer eens, Fortuna Sittard slachtoffer

Overigens begonnen de gasten uit Alkmaar nog behoorlijk sterk aan het duel in Limburg, want De Wit had de 0-1 op zijn schoen na een inschattingsfout van Michael Verrips, maar kon net niet scoren. De 1-0 van Iñigo Córdoba kwam eigenlijk een beetje uit de lucht vallen, maar telde natuurlijk desalniettemin. De Spanjaard snoepte de bal af van Kristijan Belić, liep twee tegenstanders voorbij en liet het publiek juichen.

AZ bleek niet heel mentaal weerbaar en was duidelijk ontdaan door de tegentreffer. Bij de gelijkmaker werden de Alkmaarders echter een handje geholpen door Verrips, die er niet goed uitzag en Vangelis Pavlidis in staat stelde om er 1-1 van te maken.

Dat zou ook de einduitslag worden, zo dachten we in ieder geval. Pas in extremis viel de winnende treffer namelijk, gemaakt door De Wit. Invaller Lequincio Zeefuik won een kopduel na een verre ingooi van Yukinari Sugawara en de genoemde middenvelder liet het net trillen. Tóch weer eens een winstpartij voor de ‘kaaskoppen’.

Scoreverloop: 1-0 (18′) I. Cordoba, 1-1 (63′) V. Pavlidis, 1-2 (90′) D. de Wit.

Gun jij AZ een zege?

  • Ik wel
  • Ik niet
83+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie