Arsenal neemt fel afstand van Super League

Foto: Arsenal neemt fel afstand van Super League

Arsenal is niet van plan om in de toekomst aan de Super League mee te doen. Dat hebben de Londenaren middels een kort statement vrijdag op de clubwebsite naar buiten gebracht.

Arsenal volgt andere Engelse grootmachten

Het Europese Hof van Justitie sprak deze week uit dat het onmogelijk is om een dergelijke voetbalcompetitie te verbieden, waarmee voor de topclubs de weg openligt om gezamenlijk een nieuw Europees toernooi te beginnen. Hoewel het al jaren over de Super League gaat, wil Arsenal expliciet niet aan het toernooi deelnemen.

De Engelse grootmacht vindt het belangrijk om de huidige opzet van de voetballerij in stand te houden. “Ons standpunt ten opzichte van de Europese Super League is niet veranderd. We zullen actief blijven in de competities van de UEFA en blijven samenwerken met andere Europese clubs en de European Club Association (ECA)”, schrijft Arsenal.

Ook andere Engelse clubs lieten al weten dat ze de plannen voor de Super League naast zich neer zullen leggen. Waar Manchester City, Manchester United, Chelsea en Tottenham Hotspur eerder nog achter de schermen spraken over de kwestie, namen zij in een statement eveneens afstand van de mogelijkheid om de UEFA en FIFA te omzeilen. Liverpool heeft nog niets laten weten.

Succesvol voetbaljaar van Arsenal

Arsenal beleeft vooralsnog een uitstekend seizoen. In de Premier League staat de club bovenaan, met een voorsprong van een punt op achtervolgers Liverpool en Aston Villa. In de Champions League heeft het in de achtste finale FC Porto geloot. Zaterdagavond staat Arsenal een cruciale wedstrijd te wachten: dan gaat het op bezoek bij de directe concurrent Liverpool.

Gaat de Super League er ooit komen?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
87+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie