Ancelotti noemt verrassende naam: “Beste speler ter wereld”

Foto: Ancelotti noemt verrassende naam: “Beste speler ter wereld”

Carlo Ancelotti zag zijn team woensdagavond relatief eenvoudig de volgende ronde van de Champions League bereiken. Na de 2-5 zege in de heenwedstrijd won zijn ploeg met 1-0 in Madrid. Hij genoot daarbij van meerdere spelers, waarbij één erbovenuit schoot.

Niet Karim Benzema of Luca Modric vond de oefenmeester de beste van het veld, maar Vinícius Junior. De aanvaller groeide de afgelopen jaren uit tot een van de onbetwiste basisspelers van Real Madrid. Ook tegen Liverpool speelde hij weer uitstekend, wat voor veel enthousiasme bij Ancelotti zorgde. Het verrast de trainer echter allerminst.

Ancelotti is namelijk van mening dat Vinícius inmiddels tot de beste voetballers van de wereld behoort. Sterker nog: hij zou de concurrentie achter zich laten. “Voor mij is hij de beste ter wereld op dit moment. Vandaag heeft hij niet gescoord, maar hij speelde ijzersterk en gaf een goede assist op de goal van Benzema”, zo vertelt Ancelotti op de persconferentie.

De trainer wijst daarbij onder meer naar de statistieken. Gedurende acht duels in het miljardenbal was Vinícius namelijk goed voor maar liefst zes doelpunten en drie assists, waarmee hij een belangrijke bijdrage levert aan de prestaties van de Spaanse grootmacht. De buitenspeler zou daarom onmisbaar zijn voor zijn team.

Leeftijd van Modric en Kroos

De aanwezige media vroegen Ancelotti eveneens naar Modric en Toni Kroos. Beide spelers zijn respectievelijk 37 en 33 jaar oud, waardoor ze richting het einde van hun loopbaan gaan. Volgens Ancelotti beschikt het tweetal echter nog altijd over het niveau van Real Madrid en is er daarom geen discussie om de spelers nog op te stellen.

Maakt Vinícius een doelpunt tegen Barcelona?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Heeft Ancelotti een terecht punt?

  • Ja, Vinícius is de beste
  • Nee, ik vind van niet
190+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie