Ambitieuze Hato noemt absolute droom: “Dát wil ik”

Foto: Ambitieuze Hato noemt absolute droom: “Dát wil ik”

Jorrel Hato zit niet bij de selectie van het Nederlands elftal, maar vindt dat volkomen begrijpelijk. De centrale verdediger heeft er vertrouwen in dat hij in de toekomst een belangrijke rol kan gaan vervullen.

Hato wil beste verdediger ter wereld worden

De doorbraak van Hato bij Ajax ging het afgelopen jaar razendsnel. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een cruciale schakel in het team van John van ‘t Schip en mag hij dromen van meer. In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt Hato dat hij zeer ambitieus is en dat uitsluitend het beste telt.

“Ik wil de beste verdediger van de wereld worden. Dat als mensen gevraagd wordt wie dat is, ze naar mij zullen wijzen”, stelt Hato, die Virgil van Dijk als voorbeeld ziet. “Hij is echt een persoonlijkheid, die in alles uitstraalt dat hij de beste is. Maar het is niet dat ik zoals hij wil worden. Ik wil een eigen iets creëren.”

Ervaring opdoen bij Ajax cruciaal

Hato genoot nu al interesse van Engelse topclubs, maar had het gevoel dat een transfer te vroeg zou komen. Bij Ajax heeft hij de mogelijkheid om wekelijks in het basisteam te staan, wat hem over de streep trok om zijn contract tot medio 2028 te verlengen. In de toekomst hoopt hij de absolute top te bereiken.

De defensieve kracht weet dat daarvoor nog een hoop moet gebeuren. “Zo heb ik nog niet eens Champions League-ervaring. Daar begint het mee. Spelen op het hoogste niveau en je meten met de beste spelers. Daarom wil ik straks ook EK’s en WK’s meemaken en het liefst winnen.”

Wordt Hato de beste verdediger van de wereld?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
191+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie