Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Frankrijk
21 juni 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Alonso spreekt over droomseizoen met Bayer Leverkusen

Foto: Alonso spreekt over droomseizoen met Bayer Leverkusen

Xabi Alonso was na afloop van de gewonnen bekerfinale tegen 1. FC Kaiserslautern opgelucht. De oefenmeester stelde tegenover de Duitse media dat hij toe is aan een vakantie.

Droomseizoen voor Bayer Leverkusen

Bayer Leverkusen beleefde dit seizoen een absolute droom door het Duitse landskampioenschap binnen te halen. Waar Bayern München de grote favoriet was om opnieuw kampioen te worden, lukte het de ploeg van Alonso om ongeslagen te blijven en daarmee de concurrent overtuigend van zich af te schudden.

Lang leek het erop dat de club zelfs de treble zou winnen. Bayer Leverkusen stond namelijk ook in de finale van de Europa League, maar Atalanta Bergamo bleek daarin te sterk te zijn. De beker was vervolgens wél voor de Duitsers: het team van Alonso stapte met een 1-0 zege van het veld.

Bekerwinst opluchting voor Alonso

De hoofdtrainer besteedde in aanloop naar de wedstrijd tijd aan de scherpte, om de tegenstander niet te onderschatten. “We hebben heel gedisciplineerd gespeeld en heel goed gevochten. Het was een geweldig seizoen. Ik hoop dat ik nu wat tijd heb om het seizoen te verwerken”, liet Alonso weten.

“Het is bijzonder om dit nu in dit stadion te kunnen vieren. Ik ben erg trots op de spelers. De dubbel is volkomen verdiend. Vanavond ga ik Duits bier drinken.” De veelbelovende trainer zal daarbij beseffen dat de druk volgend seizoen een stuk hoger zal zijn, waarmee de volgende uitdaging klaar ligt.

Behoort Alonso tot de beste trainers ter wereld?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, ik vind van niet
70+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie