‘Alarmbellen gaan af rond Justin Bijlow’

Foto: ‘Alarmbellen gaan af rond Justin Bijlow’

Justin Bijlow heeft zondag de zoveelste blessure opgelopen sinds zijn doorbraak bij Feyenoord. Volgens Harry van der Laan is het lichaam van de doelman simpelweg niet geschikt voor profvoetbal.

Van der Laan trekt keiharde conclusie

“De manier waarop hij deze blessure oploopt is zorgelijk, bij een passje naar een linksback”, sombert de oud-voetballer in FC Rijnmond. “Als je het hele lijstje erbij pakt van blessures die hij sinds 2018 gehad heeft kun je bijna concluderen dat hij het lichaam niet heeft voor topsport. Ik heb nog nooit iemand met zoveel verschillende blessures gezien. Zijn hele lijf lijkt niet geschikt voor topvoetbal.”

Sjoerd Mossou spreekt van ‘een mentale dreun’. “Dit is geen blessure op zichzelf. In zijn hoofd gebeurde gelijk iets.” De AD-journalist heeft er geen goede verklaring voor. “In het begin van zijn carrière was die er nog. Hij was een kamikazekeeper in zijn eerste jaren. Dat is er nu ook wel af. Dit moment heeft niets met contact te maken. Er is geen verklaring. Dat maakt het mentaal nog moeilijker. Hij gaat zich steeds meer afvragen wanneer hij nou eens heel veel wedstrijden achter elkaar kan spelen. Die drempel wordt steeds hoger.”

Mossou denkt dat er bij Feyenoord ook vraagtekens zullen ontstaan. “Slot heeft altijd gezegd dat Bijlow speelt als hij fit is. Dat kun je heel lang verantwoorden, maar je bent ook een topclub. Dus je moet een keeper hebben waar je op kunt bouwen. Dat wordt steeds moeilijker.” Daar voegt hij aan toe: “Een topclub moet altijd een goede tweede keeper hebben, maar Feyenoord moet een nog betere hebben.”

Transfer ver weg

Mikos Gouka concludeert namens het Algemeen Dagblad dat een transfer voorlopig ver weg is voor Bijlow. “In de voetballerij is het ook vaak simpel: clubs kopen spelers ook op beschikbaarheid. Wie veel wedstrijden mist, wordt een twijfelgeval. Nu stellen dat Bijlow onverkoopbaar is, gaat een stap te ver. Hij vertegenwoordigt nog altijd een behoorlijke marktwaarde. Clubs zien dat hij tot de selectie van Oranje behoort. Dat hij een wezenlijk onderdeel is van een opgeleefd Feyenoord.”

Gaat dit de rest van zijn carrière schaden?

  • Ja
  • Nee
842+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie