Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Ajax wil oude bekende als opvolger Berghuis’

Foto: ‘Ajax wil oude bekende als opvolger Berghuis’

Ajax dreigt Steven Berghuis deze zomer te verliezen, mogelijk aan Besiktas uit Turkije, en wil daarom een nieuwe rechtsbuiten binnen gaan halen. Mogelijk wordt dat een oude bekende: Bertrand Traoré.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Volgens de Spaanse kranten is Ajax op de markt voor de international van Burkina Faso, die het afgelopen seizoen speelde bij Villarreal. Hij tekende er bewust slechts voor een half jaar omdat hij daarna dan kon onderhandelen over een nieuw contract, maar mogelijk volgt nu een vertrek.

Villarreal wil wel door met Traoré, maar de 28-jarige linkspoot kan ook naar Galatasaray, Girona, Valencia en dus Ajax, weet El Periodico. Traoré tekende voor dit seizoen nog transfervrij bij Villarreal, dat hem overnam van Aston Villa. Dit seizoen staat de teller van Bertje op 15 officiële optredens, waarin hij 3 goals maakte: allemaal voor zijn land, op de Afrika Cup. Voor Villarreal speelt de linkspoot slechts zeer sporadisch.

Eerdere periode bij Ajax

Voor Ajax was Traoré (28) in het seizoen 2016/2017, op huurbasis van Chelsea, goed voor 13 goals en 4 assists in 27 officiële wedstrijden. In 2017 verliet hij de Johan Cruijff ArenA weer en ging hij een verbintenis aan met Olympique Lyon, de ploeg die hij met Ajax een seizoen eerder nog in de halve finale van de Europa League had uitgeschakeld. De samenwerking zou uiteindelijk drie seizoenen duren, waarna hij een transfer maakte naar Aston Villa.

Nadat hij een half jaar op huurbasis voor Basaksehir had gespeeld, tekende hij onlangs een contract bij Villarreal. Komende zomer is hij transfervrij en sluit hij een terugkeer naar Ajax niet geheel uit. “Toen ik wegging, heb ik gezegd dat ik ooit nog een keer terug wilde keren bij Ajax. We gaan zien hoe het gaat lopen. Je weet het nooit in het voetbal.”

Ajax moet hem terughalen

  • Eens
  • Oneens
1052+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie