Ajax Vrouwen gemotiveerd na CL-exit: ‘Moet niet eenmalig zijn’

Foto: Ajax Vrouwen gemotiveerd na CL-exit: ‘Moet niet eenmalig zijn’

Sherida Spitse en Chasity Grant zijn van mening dat de Ajax Vrouwen de Champions League trots kunnen verlaten. Na het gelijkspel van 1-1 tegen Chelsea op woensdagavond is het Europese avontuur voor dit seizoen voorbij. In de ArenA werd het 0-3 voor Chelsea. Het Europese sprookje is misschien nu voorbij, maar dat betekent niet dat het voor altijd klaar is.

Ajax Vrouwen reageren op Europese uitschakeling

“Ik ben trots op het elftal’, zegt Spitse tegenover de NOS. “We hebben een jonge ploeg, maar we hebben vanavond weer laten zien wat we ook in de groepsfase lieten zien. We vertrekken met opgeheven hoofd. We zijn volwassener geworden in ons spel. En we zijn fitter geworden. Dat heb je nodig in de manier van spelen die wij met Ajax willen: met druk vooruit, met voetbal, met lef. Daarin hebben we echt stappen gezet. Alleen moet dit niet eenmalig zijn. We willen naar het niveau van de internationale top.”

Grant beleefde een bijzondere avond. Zij maakte het enige doelpunt namens Ajax in het tweeluik tegen Chelsea. “Vorige week maakte ik een sprint en toen had Tiny Hoekstra de bal eigenlijk moeten steken. Nu ging het precies zoals we dat besproken hadden. Dat is supermooi dat het zo gaat. Wie had verwacht dat we door zouden gaan na de groepsfase? Als je kijkt hoe we het van het begin tot het eind hebben gedaan, dan kun je alleen maar supertrots zijn”, besluit de doelpuntenmaakster.

Dit is het begin van iets moois bij Ajax Vrouwen.

  • Zeker, dit wordt alleen maar beter!
  • Nee, dit was toeval.
66+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie