‘Ajax-tegenstander Villa heeft moeite met financiële regels’

Foto: ‘Ajax-tegenstander Villa heeft moeite met financiële regels’

Ajax neemt het in de volgende ronde van de Conference League op tegen Aston Villa. De Engelse club doet het uitstekend in de Premier League. Dat succes brengt aardig wat risico met zich mee. Het team moet in de zomer namelijk afscheid nemen van een aantal spelers om te voldoen aan de Engelse versie van Financial Fair Play.

Aston Villa moet spelers verkopen om aan financiële regels te voldoen

Het Aston Villa van Unai Emery doet het geweldig in de Premier League. De Spaanse oefenmeester doet met Villa mee om de tickets van de Champions League. Om mee te kunnen met de top van de Premier League heeft de club financiële risico’s genomen. Volgens Daily Mail is de club dan ook genoodzaakt om spelers te verkopen in de zomer om te kunnen voldoen aan de financiële regels in Engeland.

Emery werd afgelopen seizoen aangesteld toen Villa in degradatienood verkeerde. Onder de Spaanse manager ging het direct een stuk beter. Uiteindelijk eindigde het team zevende in de Premier League, waardoor het nu in de Conference League uitkomt. Aston Villa besloot om flink te investeren aangezien het vertrouwen in Emery groot was. Zo werden Moussa Diaby (55 miljoen) en Pau Torres (33 miljoen) voor aardig hoge bedragen aangetrokken. Met Cameron Archer (21 miljoen) vertrok er eigenlijk maar één speler voor een hoog bedrag. Er komt minder binnen dan dat er wordt uitgegeven. Om een straf te voorkomen moet er daarom in de zomer aardig worden verkocht door de club.

Jacob Ramsey en Douglas Luiz zijn twee spelers die zouden kunnen vertrekken bij de club. Newcastle heeft interesse in Ramsey terwijl Arsenal graag Luiz zou willen aantrekken.

Komt er een straf voor Villa?

  • Ja, daar lijkt het op
  • Nee, als die spelers vertrekken is er niks aan de hand
121+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie