Ajax-talenten walsen met tien man over Napoli heen

Foto: Ajax-talenten walsen met tien man over Napoli heen

Ajax Onder-18 heeft dinsdagmiddag in de Youth League het goede voorbeeld gegeven voor de hoofdmacht, dat vanavond in actie komt. Tegen de leeftijdsgenoten van Napoli won de ploeg van Frank Peereboom met liefst 5-1 op De Toekomst, waarbij het lange tijd zelfs speelde met tien man.

Na de 4-0 nederlaag bij Liverpool, besloot de trainer behoorlijk wat wisselingen door te voeren in zijn elftal. Dat pakte goed uit. Gabriel Misehouy brak al snel de ban, na een fraaie aanval. De talentvolle Deen Jeppe Kjaer verdubbelde de marge voor de Amsterdammers.

Het duel leek na een ruim half uur te kantelen. Ajax-doelman Sten Kremers begin een overtreding in de eigen zestien: hij kreeg rood en de Italianen benutte via Leonardo Rossi de toegekende penalty: 2-1. De gastheren lieten zich echter niet uit het veld slaan, een minuten later scoorde het zelfs de 3-1. Stanis Idumbo-Muzambo trof doel via de onderkant van de lat.

Tweede helft

In het tweede bedrijf kon Ajax offensief aanvankelijk weinig uitrichten, maar kon het de voorsprong wel vrij eenvoudig verdedigen. In de slotfase liep de formatie van Peereboom nog uit naar een grote overwinning. Idumbo-Muzambo maakte op knappe wijze zijn tweede van de middag, waarna het slotakkoord was voor Jaydon Banel, die een strafschop raakschoot.

Eerder op de dag versloeg Liverpool Rangers FC met 4-0. De Engelsen hebben na drie duels de volle buit, Ajax volgt met zes punten. Rangers heeft er drie, terwijl Napoli nog altijd puntloos is.

Kan dit Ajax Onder-18 ver komen in de Youth League?

  • Ja, hebben een goede ploeg
  • Wordt heel lastig…
154+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie