Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Ajax-stunt met Josip Sutalo’

Foto: ‘Ajax-stunt met Josip Sutalo’

Ongeveer een jaartje geleden legde Ajax behoorlijk wat geld op tafel voor Josip Sutalo, maar die heeft sindsdien nog niet het achterste van zijn tong kunnen laten zien in de Johan Cruijff ArenA. Vaak zag het er wankel uit bij de Kroaat, maar misschien is er wel een stuntje op komst in Amsterdam. Misschien komt Sutalo wel helemaal tot leven onder Francesco Farioli, de nieuwe coach.

‘Josip Sutalo-stunt op komst bij Ajax’

Jeremain Lens, die onder Farioli speelde in de Süper Lig (bij Fatih Karagümrük) voorspelt in gesprek met Voetbal International: “Spelers als Philippe Sandler en Jorrel Hato zouden het heel goed kunnen doen onder Farioli. De spelers die we bij Fatih hadden waren dit spel helemaal niet gewend, maar Farioli kreeg het toch voor elkaar. Ik denk dat hij ook meer los zou kunnen krijgen in een speler als Sutalo.”

Ook Derrick Luckassen kreeg met de nieuwe Ajax-coach te maken in Turkije: “Vooral verdedigend hebben we veel dingen anders gedaan. Als centrale verdediger had ik soms wel eens 85 balcontacten, dat had ik hiervoor nergens. Ook voor Ajax zal het wennen worden. Zij zijn altijd gewend om goed voetbal te spelen, maar het is wel echt anders. Als je goede centrale verdedigers hebt, maakt dat het makkelijker. Josip Sutalo en spelers als Philippe Sandler zijn gemaakt voor het voetbal van Farioli. Hij houdt van spelers als Sandler.”

Of tóch een verkoop?

Eigenlijk was de verwachting dat Ajax wel open zou staan voor een bliksemvertrek van Sutalo, maar mogelijk verandert de komst van Farioli álles. Europa League-winnaar Atalanta Bergamo was nog niet zo heel lang geleden in de markt voor de Kroaat, maar wilde niet voldoen aan de vraagprijs van de Amsterdammers, die zelf 20,5 miljoen euro neertelden voor hun stopper.

Geloof jij nog in Sutalo?

  • Ik wel
  • Ik niet
9304+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie