‘Ajax slaat grote slag en komt woensdag met nieuws’

Foto: ‘Ajax slaat grote slag en komt woensdag met nieuws’

De contractverlenging van Jorrel Hato bij Ajax is in kannen en kruiken. Dat meldt De Telegraaf maandag aan het eind van de middag. De Amsterdammers willen idealiter de handtekening zetten op woensdag voor het vertrek naar Birmingham.

Hato en Ajax vinden elkaar in contractverlenging

De net 18-jarige Hato had zich in de kijker van een aantal Europese topclubs speelt. Hij kiest echter voor een langer verblijf bij Ajax. Het contract wordt met drie jaar verlengd tot medio 2028. “De Rotterdammer mocht zich vanwege zijn uitstekende spel verheugen in de belangstelling van de complete top in de Premier League, waarbij Arsenal financieel het verst wilde gaan”, schrijft clubwatcher Mike Verweij.

Uren maken in Eredivisie

Hato en zijn zaakwaarnemer Humhry Nijman zijn van mening dat de jonge verdediger nog niet uitgeleerd is in Nederland. Het tweetal vond dat het verstandiger om in de Eredivisie te blijven spelen, ‘mits daar een goede aanbieding tegenover zou staan’. Als het aan Ajax ligt, wordt het nieuwe contract vóór woensdag getekend. Donderdagavond speelt het de return in de achtste finale van de Conference League tegen Aston Villa.

De ontwikkeling van Hato is bij Ajax een van de weinige lichtpuntjes dit seizoen. De Rotterdamse stopper met Antilliaanse roots speelde inmiddels al 52 officiële duels in de hoofdmacht, en droeg op een aantal momenten zelfs al de aanvoerdersband. Ook speelde hij recent zijn eerste interland voor Oranje.

Is Hato verder dan Matthijs de Ligt op die leeftijd?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, wat een beest was dat al
2842+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie