‘Ajax-redder komt eraan’

Foto: ‘Ajax-redder komt eraan’

Het gaat een beetje ver om al je hoop te vestigen op een 18-jarig voetballertje, maar toch gebeurt dat wel een beetje bij het ‘zwalkende’ Ajax, waar men niet zo heel veel aanwas meer heeft. Mika Godts is een uitzondering op die stelling, want de jonge Belg laat week in week uit bij de beloften zien wat hij waard is. Hebben de Amsterdammers eindelijk weer eens goud in handen?

‘Ajax heeft goud in handen met Mika Godts’

Godts excelleerde tegen ADO Den Haag en Mario Been grapt bij Dit was het Weekend: “Ajax speelt toch niet meer met buitenspelers, dus wat dat betreft krijgt hij weinig kansen.” Om daarna op serieuze toon verder te gaan: “Nee, heerlijk. Als je dit ziet… Deze jongen kan geweldig voetballen. Hij heeft de bal aan een touwtje. Heerlijke bewegingen, van buiten naar binnen komen. Dit is om van te smullen.”

Hans Kraaij loopt leeg

Eerder liet Hans Kraaij jr. al weten: “Alles aan hem is voetbal. Vanaf 1 december heeft hij niet gespeeld, maar dit is zo’n heerlijke speler. Hij zoekt je op en met één beweging is hij mensen gewoon vijf, zes meters kwijt. Ik vind hem zó goed. Ik vond hem al zó goed. Ik vond het zó jammer dat hij geblesseerd raakte. Ik zou op dit moment zeggen: Forbs, eat your heart out, want Godts is at your back.”

De televisiepersoonlijkheid was zelf natuurlijk verdediger: “Alle mensen die gevoetbald hebben en een verdedigende stelling hebben gehad in hun elftal vinden dit verschrikkelijk. Als hij recht op je af komt… Hij gaat recht op je af, binnendoor, buitenom. Je wordt er gek van als verdediger en ik kan me niet voorstellen dat het lang duurt voordat hij in Ajax 1 komt.”

Toptalent?

  • Ja
  • Overdreven!
2787+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie