‘Ajax neemt enorm risico met Jorrel Hato’

Foto: ‘Ajax neemt enorm risico met Jorrel Hato’

Jorrel Hato was afgelopen donderdag tegen AEK Athene (3-1 zege) naast wederom uitblinker, nu ook aanvoerder. En dat op zeventienjarige leeftijd. Journalist Henk Spaan is lyrisch over Hato, en wijst naar een tackle in minuut 33 als hoogtepunt van de wedstrijd.

Contract sterkhouder loopt na volgend seizoen al af

“Hoe slaagt een jongen van zeventien erin op dit niveau een aanvaller in volle sprint de bal af te pakken om hem onder te dompelen in een ijskoud bad van vertwijfeling?”, opent Spaan in Het Parool. Het contract van Hato loopt na volgend seizoen af bij Ajax, weet Spaan. “Je kunt wel zeggen dat hij risico’s nam, maar ik vind het risico dat Ajax neemt groter, met een contract dat nog maar anderhalf jaar loopt. Voor zo’n voetballer.”

Kenneth Taylor

Spaan is verder ook lyrisch over Kenneth Taylor, al kende die wel een zwakke start tegen AEK. “Na drie minuten gaf Taylor een bal weg op twintig meter van zijn doel. In de zeventiende minuut zag hij bij een doorbraak van Rota vooral diens rug. Iets meer dan een minuut later maakte hij een uitstekend doelpunt na een mooie pass van Hato en viel er veel van hem af.”

Volgens Spaan is ‘stress een belemmerende factor’ bij Taylor. “Die aannames verziekt en die hem ballen te ver vooruit laat spelen, wat hij met woeste tackles moet corrigeren. Tegen AEK slaagde hij erin zijn energie te kanaliseren wat een uitstekende wedstrijd tot gevolg had.”

Denk jij dat Hato binnen anderhalf jaar al vertrokken is bij Ajax?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
922+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie