‘Ajax kan streep zetten door trainer’

Foto: ‘Ajax kan streep zetten door trainer’

Jacob Neestrup zegt niet zomaar ‘ja’ tegen een aanbod van Ajax. Voetbalanalist Kees Luijckx vraagt zich af of de trainer van FC Kopenhagen toehapt, mocht de Amsterdamse club hem benaderen.

Luijckx verwacht dat Neestrup niet toehapt

Aan Tipsbladet laat Luijckx weten: “Neestrup moet hier zorgvuldig over nadenken. Ajax is een grote club, maar het is geen makkelijke club om naartoe te gaan als nieuwe trainer. Tegelijkertijd is Neestrup zeer succesvol bij FC Kopenhagen en hij zit daar goed, dus ik kan me niet voorstellen dat hij haast maakt om naar Ajax of een andere club te vertrekken. Het gaat voor Ajax lastig worden om hem te verleiden.”

Volgens Luijckx is de Deense oefenmeester wel degelijk een interessante optie. “Hij speelt 4-3-3 met FC Kopenhagen en in dat opzicht zou hij goed passen bij Ajax. Ik kan me FC Kopenhagen herinneren als team dat technisch voetbal speelt, maar dat was nog voor de komst van Jacob Neestrup. Zelf ken ik hem niet heel goed eerlijk gezegd, maar hij is zeker een interessante naam.”

Geduld is een schone zaak

Luijckx vervolgt: “De samenwerking tussen de hoofdtrainer en het management is ook heel belangrijk. Op dit moment rommelt het binnen het management, dus ik denk dat Neestrup geduld moet hebben en moet afwachten wat er staat te gebeuren bij Ajax. Maar om eerlijk te zijn: ik kan me niet voorstellen dat Neestrup vertrekt bij FC Kopenhagen. Dat kan ik me moeilijk voorstellen.”

Momenteel is John van ‘t Schip werkzaam als trainer van Ajax. Gaandeweg het seizoen gaat de clubleiding bepalen of hij langer aanblijft óf plaats moet maken voor een andere trainer. In eerder stadium werd Neestrup genoemd als een serieuze kandidaat.

Zou Neestrup passen bij Ajax?

  • Ja
  • Nee
1494+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie