Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Ajax heeft streepje voor op PSV’

Foto: ‘Ajax heeft streepje voor op PSV’

De strijd om het Belgische toptalent Jorthu Mokio lijkt nu echt te zijn losgebarsten. Vanuit Nederland zijn Ajax en PSV geïnteresseerd, waarbij de Amsterdammers een eerste echte concrete stap hebben gezet.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Ajax lijkt beste papieren te hebben om Belgisch toptalent Jorthu Mokio (AA Gent) te strikken

Zaterdag kwam Relevo-journalist Matteo Moretto met de updates over Mokio. Nu meldt ook het Eindhovens Dagblad dat Ajax en PSV azen op de handtekening van de 16-jarige centrumverdediger van AA Gent. De Nederlandse topclubs zouden concurrentie hebben van FC Barcelona, volgens de berichtgeving staat Ajax er momenteel het best op. Afgelopen week zou het talent naar de hoofdstad zijn afgereisd om daar te praten over een eventuele transfer. 

Amsterdam vs. Eindhoven

Ajax spiegelt Mokio de zogenaamde ‘Mika Godts-route’ voor. De Belgische jongeling kwam in de zomer van 2023 over van RC Genk, om geleidelijk de route naar de hoofdmacht van Ajax te maken. PSV is echter ook bereid om Mokio een goede aanbieding te doen. De Eindhovenaren willen de selectie van het beloftenelftal versterken, om vervolgens de grootste talenten over te hevelen naar het eerste elftal. Het probeerde onder meer Sean Steur bij Ajax los te weken, maar slaagde niet in die opzet.

Op korte termijn wordt meer duidelijkheid verwacht over de toekomst van Mokio. Hij heeft (nog) geen profcontract in Gent, waardoor veel topclubs zijn situatie in de gaten houden. Hij maakte al zijn debuut in de hoofdmacht van AA Gent, de teller staat momenteel op vier officiële wedstrijden.

Gaat Ajax deze race winnen?

  • Zeker
  • Denk het niet
898+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie