‘Ajax haalt oude bekende terug’

Foto: ‘Ajax haalt oude bekende terug’

Ajax zit momenteel in zwaar weer, zeker sportief gezien, en het gaat vermoedelijk nog wel eventjes duren voordat de Amsterdammers terug op niveau zijn. Ze hebben alle hulp nodig die ze maar kunnen krijgen en wat dit betreft komt nu de naam van Christian Eriksen om de hoek kijken.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Christian Eriksen naar Ajax?

De Deen staat op dit moment nog onder contract bij Manchester United, maar The Red Devils zijn naar verluidt van plan om in de aankomende zomer afscheid van hem te nemen. Ondanks zijn… medische achtergrond (hij kreeg een hartstilstand tijdens het duel van Denemarken met Finland op het EK) heeft Eriksen met zijn 32 jaar nog wel wat voetbaljaartjes voor de boeg en naar verluidt wil Ajax hem daarom terughalen.

Volgens ‘transferspecialist’ Ekrem Konur zijn de Amsterdammers van zins om Eriksen transfervrij in te lijven, ondanks zijn doorlopende contract op Old Trafford, dat pas in de zomer van 2025 afloopt. Aangezien United echter van hem af wil, is er misschien wel wat mogelijk.

Konur weet echter ook te vertellen dat Ajax de nodige concurrentie heeft, van clubs uit Saudi-Arabië, van Italiaanse teams, ploegen uit de Amerikaanse Major League Soccer. Allemaal lopen ze volgens de ‘bron’ warm voor de komst van Eriksen.

“Ik ben erg bij dat ik hier kan zijn”

Na zijn vertrek bij Internazionale keerde de middenvelder al kortstondig terug naar Amsterdam, zij het om zijn conditie op peil te houden. “Ik ben erg bij dat ik hier kan zijn”, zei de voormalige publiekslieveling van Ajax toen. “Bij Ajax ken ik de mensen, voelt het als thuiskomen omdat ik hier zo lang ben geweest. Alle faciliteiten zijn hier aanwezig en bij Jong Ajax kan ik op hoog niveau in groepsverband trainen.”

Moet Ajax dit doen?

  • Ja
  • Nee
6720+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie