Ajax getipt voor terugkeer verloren zoon

Foto: Ajax getipt voor terugkeer verloren zoon

Mike Verweij raadt het Ajax aan om over twee tot drie jaar een poging te wagen om Donny van de Beek terug te halen naar Amsterdam. De clubwatcher van De Telegraaf gunt de middenvelder een terugkeer bij zijn oude club.

Overstap Van de Beek naar Eintracht Frankfurt

Van de Beek besloot in 2020 om een transfer te maken naar Manchester United. Mede door concurrentie van Bruno Fernandes en een reeks blessures kwam hij echter zelden aan spelen toe. In de tweede seizoenshelft zal de Oranje-international in de clubkleuren van Eintracht Frankfurt spelen, dat hem voor een half jaar huurt.

Het biedt om de uitgelezen mogelijkheid om weer in zijn ritme te komen en zijn oude niveau aan te tikken. Verweij denkt dat het een verstandige keuze is, aangezien hij in de Bundesliga ook nog eens in een goede competitie speelt. Hij begrijpt tegelijkertijd dat Ajax gezien de huidige situatie geen poging heeft gewaagd.

“Ajax heeft natuurlijk al een keer die fout gemaakt. Ze hadden een keeper nodig, en toen hebben ze Tim Krul gehaald”, zo gaat Verweij terug in de tijd. “Die was eigenlijk bij Ajax nog volle bak aan het revalideren. Vervolgens ging hij naar AZ en daar had hij een heel goed seizoen. Dus Ajax kan nu Donny van de Beek terughalen, alleen hij heeft twee jaar bijna niet gevoetbald.”

Terugkeer Ajax niet uitgesloten

In de toekomst sluit Verweij niets uit. “Ik zou het die jongen heel erg gunnen. Hij is altijd goed geweest voor Ajax en een kind van de club. Hij heeft ook een hoop meegemaakt rondom (Abdelhak, red.) Nouri, dus het zou wel passen qua omgeving. Maar ik denk dat Ajax er veel beter aan doet om hem over twee of drie jaar terug te halen, als hij weer volle bak aan het voetballen is.”

Komt Van de Beek ooit terug naar Ajax?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
2382+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie