‘Ajax gaat voor transferstunt van 25 miljoen’

Foto: ‘Ajax gaat voor transferstunt van 25 miljoen’

Volgens de behoorlijk betrouwbaar geachte Italiaanse voetbaljournalist Nicolò Schira heeft Ajax een nieuwe Zuid-Amerikaan op de korrel. De Amsterdammers zouden namelijk mikken op een samenwerking met Julian Álvarez van River Plate.

De 21-jarige spits is dit seizoen behoorlijk op schot in de Liga Profesional: hij staat op vijftien doelpunten in zestien competitieduel en heeft ook nog eens vijf assists afgeleverd. Álvarez staat op de Europese voetbalradar en wordt begeerd door Aston Villa, Newcastle United, Tottenham Hotspur, Atlético Madrid, Real Madrid, AC Milan, Juventus, Fiorentina en Shakhtar Donetsk. Ook Ajax wil hem echter vastleggen, aldus Schira.

River Plate wil zijn ‘doelpuntenmachine’ niet kwijt, maar de speler zelf voelt wel wat voor de oversteek naar Europa, des te meer met het oog op het wereldkampioenschap van 2022 in Qatar. Dat wil Álvarez hoe dan ook meemaken in het shirt van Argentinië.

25 miljoen euro

De jonge goalgetter heeft een transferclausule in zijn contract staan waardoor hij voor 25 miljoen euro van club mag wisselen. Legt Ajax dat bedrag op tafel, dan wordt Álvarez in één klap de duurste Ajacied aller tijden. In dat geval steekt hij Sébastien Haller (22,5 miljoen euro) immers voorbij.

Wél is het natuurlijk zo dat de Amsterdammers eigenlijk helemaal geen nieuwe spits nodig hebben. De hierboven genoemde Haller doet het dit seizoen alleszins naar behoren en als hij niet fit is, kan Danilo Pereira spelen. Het lijkt ietwat onwaarschijnlijk dat directeur voetbalzaken Marc Overmars ervoor kiest om een recordbedrag te betalen voor een wisselspeler.

Wordt Ajax dit seizoen kampioen? Verdien 1.61 keer je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Nóg een spits?

  • Beetje gek
  • Doen!
2064+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie