‘Ajax gaat voor supertransfer’

Foto: ‘Ajax gaat voor supertransfer’

Het gebeurt niet zo heel vaak dat Ajax zich bij een Europese grootmacht meldt voor een transfer. Althans: als dat gebeurt, dan is dat vaak voor een wisselspeler. Pierre-Emile Højbjerg geniet echter best veel aanzien bij Tottenham Hotspur, maar volgens de Engelse media denken de Amsterdammers hem toch op de kop te kunnen tikken.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

‘Ajax opnieuw geïnteresseerd in Højbjerg’

The Daily Express meldt in ieder geval dat men in de Johan Cruijff ArenA naar de mogelijkheden kijkt om de Deense controleur vast te leggen. Het is overigens niet voor het eerst dat Ajax een balletje opgooit bij Højbjerg, want dat deden de Amsterdammers ook al toen de middenvelder nog bij Southampton voetbalde. Toen verkoos hij een transfer naar Tottenham boven een verhuizing naar onze hoofdstad.

Højbjerg was tot voor kort een vaste basisspeler bij The Spurs, maar de nieuwe oefenmeester van de Londenaren, Ange Postecoglou, lijkt geen grote fan te zijn van zijn kwaliteiten, waardoor de international van Denemarken zich tussen de basis én de dug-out begeeft. Er wordt nogal met hem geschipperd, maar zijn marktwaarde wordt nog altijd geschat op 32 miljoen euro, wat het vrijwel onmogelijk maakt voor Ajax om hem definitief vast te leggen. Zou de Eredivisie-topclub hem een half jaartje willen huren?

Op zoek naar ervaring

Ajax-trainer John van ‘t Schip liet onlangs weten over mogelijke activiteit op de winterse transfermarkt: “Wat ik wel kan zeggen, is dat er nog wel wat ervaring bij kan. Dat is waar we onder meer naar zullen kijken. Of dat gaat lukken, weet ik niet. Het moet een meerwaarde voor de groep in het geheel zijn en in de kleedkamer iemand zijn die meer kan brengen. En die liggen niet een-twee-drie voor het oprapen.” Met zijn 28 jaar is Højbjerg natuurlijk wel zo’n ‘ervaren kracht’.

Zie jij dit gebeuren?

  • Ik wel
  • Ik niet
5647+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie