Ajax blijft overeind bij RKC en stijgt naar 6e plek

Bij het restant van de gestaakte wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax is er niet meer gescoord. Zo bleef het bij 2-3 en gingen de punten mee de bus in naar Amsterdam. De bezoekers kwamen niet echt meer in de problemen, al kreeg RKC nog één aardige kans.

Geen goals meer in laatste minuten in Waalwijk

Spelers die op 30 september nog in het elftal stonden moesten nu in de principe weer aan de start staan. Op het moment dat een speler geblesseerd is, mocht een club deze ‘gratis’ wisselen. Bij Ajax waren Jay Gorter, Silvano Vos en Amourricho Axel van Dongen nu afwezig door blessures, terwijl ze in september wel in het veld stonden. Deze drie zijn vervangen door Diant Ramaj, Benjamin Tahirović en Kristian Hlynsson. Gastón Ávila maakte nog geen minuten onder John van het Schip, maar hij mocht nu wel blijven staan.

Etienne Vaessen staat gelukkig gewoon weer onder de lat bij RKC, ondanks de heftige situatie die hij meemaakt in het ongelukkige duel met Brian Brobbey. Trainer Henk Fraser hoefde de keeper niet te wisselen voor de laatste minuten van dit duel. De vijf reguliere wissels had Fraser al gebruikt op 30 september. Bij RKC startten ze met de zelfde elf die op de 84e minuut op het veld stonden. Bij een 2-3 tussenstand hervatte het treffen met een scheidsrechtersbal.

Kans Stevanovic

Zoals aangekondigd probeerde RKC te stormen en Ajax naar achter te drukken. Bij balverlies maakten de Brabanders echter een aantal overtreding. Zo kreeg Yassin Oukili al snel geel na een stevige overtreding. Het wist in de reguliere speeltijd nog een aardige kans te creëren. Richonell Margaret kwam aan de rechterkant van het strafschopgebied in actie, en gaf een goede voorzet. Filip Stevanovic kopte echter over. Het treffen kreeg een minuut meer blessuretijd dan van tevoren was vastgesteld: vier minuten.

Brian Brobbey liet er geen misverstand over bestaan dat Ajax vooral aan het vasthouden van de voorsprong dacht, en rekte veelvuldig tijd bij de cornervlag. Dat ging de fysiek sterke spits goed af, waardoor RKC er niet meer uit kon komen. Zo bleef het bij 2-3, en gingen de drie punten meer naar Amsterdam. Ajax stijgt daardoor naar de zesde plaats, RKC blijft gedeeld veertiende staan.