‘Ajax biedt meer dan 15 miljoen’

Foto: ‘Ajax biedt meer dan 15 miljoen’

Ajax wordt aan Jaden Philogene van Hull City gelinkt en volgens ‘transferspecialist’ Ekrem Konur (237.000 volgers op X) zijn de Amsterdammers van plan om een bod op hun target uit te brengen van méér dan vijftien miljoen euro.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

‘Ajax van plan méér dan 15 miljoen te bieden op Jaden Philogene’

“Ajax is van plan een bod van ruim vijftien miljoen euro uit te brengen op Hull City-buitenspeler Jaden Philogene”, schrijft Konur op social media, waar hij vervolgens wel aan toevoegt: “Ook clubs uit de Premier League hebben interesse in de 22-jarige Engelse speler.”

Als jeugdspeler stond Philogene in de belangstelling van onder meer Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain en FC Barcelona, maar koos hij ervoor om zijn eerste profcontract te ondertekenen bij Aston Villa, de tegenstander van Ajax in de Conference League. Hij maakte zijn debuut in Birmingham, maar moest het doen met een invalbeurtje hier en daar en werd in de winter van 2022 uitgeleend aan Stoke City.

In de afgelopen zomer was het vervolgens tijd voor een definitieve transfer: voor 5,8 miljoen euro ruilde de buitenspeler The Villans in voor Hull City. Eén niveautje lager, in de Championship, doet Philogene het bijzonder goed, met 8 doelpunten en 6 assists in 23 wedstrijden.

Terugkoopclausule

Dat zorgt dus weer voor de nodige belangstelling, onder andere uit de Johan Cruijff ArenA. Wat wél zo is, is dat Aston Villa een eerste optie heeft op zijn oud-speler. Voor vijftien miljoen pond kan de nummer vier van de Premier League Philogene inlijven, dus er zit een behoorlijk groot addertje onder het gras voor Ajax.

Interessante speler?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
3723+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie