‘Ajax-aankoop is klaar in Amsterdam’

Foto: ‘Ajax-aankoop is klaar in Amsterdam’

Ajax gaat komende zomer afscheid nemen van Borna Sosa. De Kroatische linksback werd in de zomerse transferperiode vastgelegd door Sven Mislintat, maar heeft geen toekomst meer in Amsterdam.

Sosa moet in de zomer wijken

In een video-item van Voetbal International spreekt Tim van Duijn duidelijke taal: “Van de zomer komt er een nieuwe linksback. Dan gaat Borna Sosa weg.” Pieter Zwart vraagt om bevestiging, waarna de Ajax-watcher vervolgt: “Ja hij is klaar, hij is klaar. Hij zal zijn wedstrijden nog wel gaan krijgen, maar Ajax ziet in hem geen toekomst.”

Sosa rendeerde bij VfB Stuttgart in de Bundesliga wél behoorlijk. Zwart is dan ook verrast. “Sosa kan heel duidelijk bepaalde dingen goed en heel duidelijk bepaalde dingen niet goed. Als je hem onder een goede trainer laat spelen, dan zeggen we allemaal: ‘Zo, Sosa… dat is een goede aankoop geweest. Hij heeft geeft voorzetten die heel lekker voor een spits zijn. Dat is zo lekker als je een linksback hebt met zo’n goede voorzet.'”

Te vroeg afgeschreven?

Süleyman Öztürk haakt in: “Hoe we nu in het algemeen over Sosa praten, zo werd voorheen ook over Daley Blind gesproken. Hij komt bij Girona terecht en is daar opeens een soort Messias, maar het is precies dezelfde speler. Ik heb Sosa heel vaak in actie gezien namens Stuttgart. Ik wil niet zeggen dat het de beste linksback van de wereld is, want dat is echt niet zo. Maar hij is echt wel goed genoeg voor de Eredivisie.”

Terecht?

  • Ja
  • Nee
939+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie