‘AC Milan-ster maakt opvallende keuze’

Foto: ‘AC Milan-ster maakt opvallende keuze’

Real Madrid en Chelsea hebben de voorbije maanden naar verluidt geprobeerd om Rafael Leão te overtuigen van een overstap. Volgens La Gazzetta dello Sport heeft de aanvaller beide clubs echter afgewezen.

Afwijzing van Leão

De Portugese speler is al jarenlang een grote ster bij AC Milan. Leão kwam dit seizoen vooralsnog tot 29 wedstrijden in de competitie, waarvan 23 duels als basisspeler. Daarin was de buitenspeler goed voor 12 doelpunten en 6 assists, waarmee hij een belangrijke bijdrage leverde aan de vierde plaats in de Serie A.

Het contract van Leão loopt nog tot de zomer van 2024 door. De voetballer zou openstaan voor een vertrek, terwijl het voor AC Milan een laatste mogelijkheid is om nog flink aan hem te verdienen. Verschillende Europese clubs zijn naar verluidt geïnteresseerd en willen hem graag contracteren, maar Leão schijnt zelf duidelijke eisen te hebben.

Hij weet namelijk dat hij bij AC Milan over een basisplaats beschikt en wil een reële kans hebben dat hij deze bij zijn mogelijk nieuwe werkgever ook krijgt. Real Madrid en Chelsea gaven echter aan dat de clubs dit niet aan hem konden beloven, waarop Leão naar verluidt heeft besloten om de biedingen naast zich neer te leggen.

Onzekerheid bij AC Milan

Het betekent dat AC Milan de komende maanden moet afwachten hoe de toekomst van Leão eruit komt te zien. Achter de schermen spraken beide partijen eerder al meermaals met elkaar over een contractverlenging, maar konden ze het uiteindelijk niet eens worden over de nieuwe voorwaarden van de samenwerking.

Wat moet Leão komende zomer doen?

  • Bij AC Milan blijven
  • Een vertrek afdwingen
670+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie