’80 miljoen voor Ajax, 68 miljoen voor PSV’

Foto: ’80 miljoen voor Ajax, 68 miljoen voor PSV’

Volgens het bekende onderzoeksbureau CIES is de zestienjarige groeibriljant Lamine Yamal van FC Barcelona het meest waardevolle talent ter wereld. In de top 20 vinden we daarnaast twee Nederlanders terug: Xavi Simons (RB Leipzig) en Jorrel Hato (Ajax).

Xavi Simons en Jorrel Hato in top 20 waardevolste talenten

Het CIES heeft vandaag een lijst gepubliceerd met daarop de spelers van onder de 23 jaar oud die het meest in marktwaarde gestegen zijn in de afgelopen zes maanden. Yamal spant dus de kroon met een stijging van maar liefst 134 miljoen euro, maar ook João Neves (SL Benfica, +73 miljoen), Sávio (Girona, +70 miljoen) en Cole Palmer (Chelsea, +70 miljoen) zijn véél meer waard geworden.

Dat geldt óók voor Hato, die een ‘prijskaartje’ om zijn nek krijgt gehangen van maar liefst tachtig miljoen euro, een stijging van 63 miljoen. Bart Verbruggen (+37 miljoen) maakt eenzelfde soort ontwikkeling door, zij het natuurlijk ietsjes minder explosief: de doelverdediger van Brighton & Hove Albion en het Nederlands elftal is nu 52 miljoen euro waard. PSV-aanvaller Bakayoko doet het nog wat beter, met een marktwaarde van 68 miljoen euro (een stijging van 32 miljoen).

Xavi Simons is volgens het CIES ‘slechts’ 25 miljoen euro in waarde gestegen, maar vertegenwoordigt wel een bedrag van 116 miljoen euro. Daarmee behoort de aanvallende middenvelder van RB Leipzig tot de top 20 meest waardevolle talenten ter wereld.

Meest waardevolle talenten

1. Lamine Yamal (FC Barcelona): 145 miljoen euro
2. Florian Wirtz (Bayer Leverkusen): 129 miljoen euro
3. Cole Palmer (Chelsea): 117 miljoen euro
4. Xavi Simons (RB Leipzig): 116 miljoen euro
5. Rasmus Höjlund (Manchester United): 108 miljoen euro
6. Alejandro Garnacho (Manchester United): 108 miljoen euro
7. Jérémy Doku (Manchester City): 107 miljoen euro
8. João Neves (Benfica): 105 miljoen euro
9. Takefusa Kubo (Real Sociedad): 98 miljoen euro
10. Nicolas Jackson (Chelsea): 97 miljoen euro

Kun jij je vinden in de bedragen?

  • Ik wel
  • Ik niet
3587+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie