Maarten Wijffels

Maarten Wijffels is een Nederlandse voetbaljournalist. Al sinds 2001 schrijft hij voor het Algemeen Dagblad, waar hij verslag doet van het binnen- en buitenlandse topvoetbal.

Wijffels is afkomstig uit Aardenburg in Zeeuws-Vlaanderen. In zijn geboorteplaats speelde hij zich in de kijker bij clubs uit het betaald voetbal, waardoor hij in de jaren negentig zijn kunsten mocht vertonen in de jeugdopleidingen van Cercle Brugge (België) en Willem II. Slagen als voetballer deed Wijffels niet, maar de Zeeuw slaagde er wel in om een andere wens in vervulling te laten gaan: werken in de sportjournalistiek.

Journalistieke carrière

Op achttienjarige leeftijd schreef Wijffels zich in voor de opleiding journalistiek in Tilburg. Hij besloot zich vol op dit avontuur te storten na de ‘nee’ van Willem II. Wijffels deed ervaring op bij achtereenvolgens de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC), Trouw en Voetbal International. In 2001 maakte de journalist de overstap naar zijn huidige werkgever: het Algemeen Dagblad.

Voor het AD schrijft Wijffels over actualiteit in het binnen- en buitenlandse voetbal. Momenteel fungeert hij als PSV-watcher voor het dagblad en ook volgt hij het Nederlands elftal op de voet. Wijffels was sinds EURO 2000 in eigen land actief op de meeste eindtoernooien (EK’s en WK’s). Overigens is Johan Derksen niet zo’n fan van diens werkwijze, zo liet hij regelmatig doorschemeren in de VI-programma’s.

Laatste update: 15 juni 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie