Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Zwitserland: Tussensprint brengt Basel de beker

Soccernews

[b]AC Bellinzona – FC Basel 1-4[/b]
FC Basel heeft de Zwitserse beker veroverd. Op neutraal terrein klopte de lijstaanvoerder van de AXPO Super League de leider van de tweede Zwitserse voetbalcompetitie. Nadat AC Bellinzona domineerde in de eerste helft, was de tweede zijde van de confrontatie voor de favoriete ploeg. In een paar minuten tijd nam de ploeg uit Basel afstand en veroverde ze voor de negende maal de Zwitserse beker.

In de eerste helft in het Joggeli stadion zagen 33,000 toeschouwers de underdog goed beginnen. De tweede divisionist startte met vuur in de benen en kreeg via Neri een goede mogelijkheid. De spits kreeg zijn inzet wel langs doelman Franco Costanzo, maar zag zijn inzet op de paal belanden. De Argentijnse doelman hield zijn equipe gedurende de eerste helft knap op de been, ondanks de pogingen van Neri, La Rocca en Pouga. De laatstgenoemde raakte zelfs via de sluitpost de lat. Ondanks dat de laagstgenoteerde club van de twee de betere mogelijkheden had, was de ruststand 0-1. Een plotselinge inzet van Eren Derdiyok betekende de enige treffer voor de rust.

Na de theepauze kroop FC Basel uit haar schulp. De formatie van trainer Christian Gross stapelde de kansen op elkaar, maar vond het net niet. Tegen de veldverhoudingen van de tweede helft in, kreeg de thuisploeg dit maal haar goal. De treffer van Pouga leek goud waard te zijn, maar de toeschouwers kregen vanaf de 62ste tot de 66ste minuut drie treffers achter elkaar te zien. Uit een hoekschop was het ex-FC Twente-verdediger Daniel Majstorovic, die zijn hoofd achter de bal kreeg en de teleurgestelde thuisdoelman verraste. De Zwitserse international Marco Streller maakte de vierde treffer van de wedstrijd, waarna Beni Huggel de confrontatie definitief in het slot gooide. Basel tikte het duel simpel uit en kon zodoende voor de negende maal de Zwitserse beker in de lucht houden. In de competitie staat FC Basel bovenaan, maar heeft de nummer twee, Young Boys Bern, twee verliespunten minder.

[b]Scoreverloop:[/b]
0-1 (’30) Eren Derdiyok
1-1 (’58) Pouga
1-2 (’62) Daniel Majstorovic
1-3 (’64) Marco Streller
1-4 (’66) Beni Huggel

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie