Zenden uit kritiek op het Oranje van Koeman

Foto: Zenden uit kritiek op het Oranje van Koeman

Boudewijn Zenden verwacht dat het Nederlands elftal aankomend kalenderjaar tijdens het Europees kampioenschap in Duitsland de poulefase gaat overleven. Dat vertelt hij aan RMC Sport.

Vertrouwen van Zenden in Oranje

Het Franse medium ging na de loting voor het eindtoernooi met de voormalig voetballer in gesprek. Waar Frankrijk en Oranje ook al tegen elkaar speelden in de kwalificatie, treffen beide landen elkaar in de poulefase wederom. Ook Oostenrijk is in de groep terug te vinden, evenals Wales, Finland, Polen of Estland.

Met Frankrijk lijkt het Nederlands elftal een tegenstander te treffen die nauwelijks te verslaan is. De andere landen lijken wél te doen te zijn voor de ploeg van Ronald Koeman. Zenden vindt dat de bondscoach met zijn team nog geen hoogstaand niveau heeft aangetikt, maar vindt dat Oranje desondanks de poule moet overleven.

“De kwalificatie was ingewikkeld en het is goed dat het Europees kampioenschap niet morgen al begint. We hebben nog tijd”, zo stelt de linkspoot tegenover de Fransen. “De eerste twee landen plaatsen zich en de nummer drie eventueel ook. Als Nederland daar niet bij zit, is dat iets om je voor te schamen.”

Belangrijke boodschap voor Zenden

Zenden hoopt dat Oranje zich de komende maanden gaat verbeteren. “We hebben wedstrijden gewonnen, maar niet met spectaculair voetbal, niet met spel dat we van Nederland mogen verwachten. We hebben echter geen 50.000 spelers die op topniveau spelen, dus als we blessures hebben of spelers die niet top zijn, is het moeilijk. Het is goed dat de spelers nog wat tijd hebben.”

Gaat Oranje de poule overleven?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
199+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie