Xavi na Barça-ontsnapping: “Zelden zoiets gezien”

Foto: Xavi na Barça-ontsnapping: “Zelden zoiets gezien”

FC Barcelona leek tegen Celta de Vigo opnieuw op weg naar puntenverlies, maar een strafschop van Robert Lewandowski veranderde alles. Die pingel werd overigens eerst gemist door de Pool, die hem echter mocht overnemen. Na afloop van de partij zocht coach Xavi Hernández zijn collega-coach Rafael Benítez op voor een gesprekje.

Xavi zocht Benítez op na ontsnapping FC Barcelona

Bij de eerste penalty kwam de doelman van Celta te snel van zijn lijn, waarna Lewandowski dus opnieuw aan mocht leggen. Dit keer wél met succes. Xavi vertelt aan de verzamelde Spaanse media: “Ik heb Benítez verteld dat ze ontzettend veel pech hebben gehad. Ik heb zelden zoiets gezien in mijn carrière.”

Ondanks het spelverloop zegt de coach vervolgens: “Ik heb een positief gevoel overgehouden aan deze wedstrijd. We stonden goed gepositioneerd en verdedigden goed. We speelden goed in de eerste helft, maar in de tweede helft hebben we geleden. Ik heb van tevoren data voor mijn ogen gekregen. Als wij wat vaker de juiste keuzes zouden maken, dan zouden we nu bovenaan staan.”

Lewandowski: “Het voelde vreemd”

Ten overstaan van DAZN blikt ook Lewandowski nog eventjes terug op het penaltymoment: “Bij de eerste penalty wist ik niet precies wat er gebeurde. Het voelde vreemd, maar de keeper was te vroeg van zijn lijn en de tweede penalty nam ik wel zoals ik ze altijd neem. Ik ben blij dat ik belangrijk heb kunnen zijn voor het team en dat we de drie punten op zak hebben.”

Inderdaad vreemd?

  • Ja
  • Nee
210+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie