‘Xavi blijft bij Barcelona’

Foto: ‘Xavi blijft bij Barcelona’

FC Barcelona heeft binnenskamers nog altijd de hoop dat Xavi Hernández langer hoofdtrainer blijft. Dat komt mede omdat vele kandidaten intussen zijn afgevallen, meldt Sport.

Zoektocht Barcelona naar nieuwe trainer

De Spanjaarden kregen aan het begin van het kalenderjaar plotseling met het nieuws te maken dat Xavi aan het einde van het seizoen wil stoppen. De oefenmeester wees onder meer naar de hevige druk en kritiek van de Spaanse media en was er dan ook klaar mee.

Achter de schermen hebben de bestuurders echter het gevoel dat hij nog van gedachte kan veranderen. Barcelona draait sinds de aankondiging van zijn vertrek uitstekend en heeft met Lamine Yamal (16) en Pau Cubarsí (17) twee talenten in huis die de komende jaren hoge ogen kunnen gooien.

Bij Barcelona heerst er ook druk, aangezien meerdere trainers al zijn afgevallen. Zo bleek Mikel Arteta niet te willen, vinden de Spanjaarden Julian Nagelsmann en Roberto De Zerbi te onervaren en ligt Thomas Tuchel moeilijk vanwege zijn karakter. Luis Enrique ligt dan weer vast bij Paris Saint-Germain.

Hoop op andere gedachte bij Xavi

Daarom hoopt de directie om Xavi te overtuigen en heeft technisch directeur Deco te horen gekregen dat hij nog even mag wachten met de externe zoektocht naar een opvolger. Mocht Barcelona tot het einde meestrijden voor de landstitel en ver komen in de Champions League, dan zou Xavi alsnog willen blijven.

Blijft Xavi bij Barcelona?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
556+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie