Wraakzuchtige Pi-Air weet méér, toch?

Foto: Wraakzuchtige Pi-Air weet méér, toch?

Shockeren. Op een doodgewone zondag(rust)avond. Pierre van Hooijdonk was er eens goed voor gaan zitten om zijn inmiddels tot aartsvijand getransformeerde Maurice Steijn van ‘duistere deals’ te beschuldigen op tv. Vrije trappen nemen kon de voormalig spits als de beste, maar messen in de rug steken dus ook. Maar uhhhmm: Pi-Air moet meer weten, toch? En wanneer grijpt de NOS in?

Pierre van Hooijdonk stak Maurice Steijn met een mes in zijn rug, maar heeft hij daadwerkelijk ook munitie voor een genadeschot?

Rafael van der Vaart analyseert zoals hij in het verleden voetbalde: vol deskundigheid, doordacht en scherp als het moet. De oud-international is een plezier om naar te luisteren. Niet voor niks duikt zijn guitige kopje op meerdere tv-zenders op om zijn mening te geven over datgeen hij op de velden gezien heeft. De oud-Ajacied is een veel gewild analist.

In de uitzending Studio Voetbal afgelopen was Raf ook weer goed op dreef. Zoals zo vaak legde hij de vinger op de zere plek, vertelde wat menige voetballiefhebber in de huiskamer tegelijkertijd dacht. Eerlijk, zónder daarbij mensen onfatsoenlijk de grond in te trappen of ‘even’ oude vetes uit te vechten. Daarom is Van der Vaart ook zo geliefd.

Apart karakter

Vanuit het welbekende voetbalwereldje hoorde ik in het verleden al vaker dat zijn sidekick Pierre van Hooijdonk dat juist niét bij iedereen is. Als speler stuwde hij Feyenoord met schitterende pegels tot grote hoogte, maar als mens konden sommige collega’s hém wel schieten. De Brabander liet mij zondagavond zelf zien wat daarmee bedoeld werd.

De oud-spits meende iemand te kunnen beschuldigen. Maurice Steijn welteverstaan. Maar dan zul je dat met feiten moeten onderbouwen. Met bewijzen, dus niet zomaar wat roepen. Ondanks doorvragen van zijn tafelgenoten Van der Vaart en Sjoerd van Ramshorst kwam de boomlange aanvaller na zijn zoveelste Steijn-attaque over diens precieze rol niet verder dan wat onbegrijpelijk gebrabbel: “Betrokken.”

Fraude en pilletjes

Hij suggereerde fraude. De pilletjes waarover Van Hooijdonk repte die Rafael van der Vaart gehad zou hebben was helemaal niet voor de voormalig middenvelder bedoeld, maar juist voor hem zélf. Al weet ik niet of hij die kleine ronde gevalletjes nu wél of niet had ingenomen toen hij Steijn te schande maakte en en passant ook zijn eigen persoon te grabbel gooide.

De NOS kwam al snel na alle ontstane commotie met een statement dat er “geëvalueerd” zou gaan worden. Maurice Steijn reageerde op zijn beurt via zijn advocaat die middels een brief rectificatie en dus excuses eiste van de man van wie hij zijn zoon Sydney als trainer eerder onder zijn hoede had. Wat mij betreft moet Pierre van Hooijdonk tijdens de komende Studio Voetbal openlijk een mea culpa uitspreken.

Bewijs

Of, indien hij bewijzen heeft voor het steken van zijn dolk in de rug, die voor televisiekijkend Nederland openlijk op tafel leggen. Want zo praatte hij wel toch, dat hij daadwerkelijk wist van de “duistere deals met bevriende zaakwaarnemers van Maurice Steijn”? Pierre van Hooijdonk begaf zich op glad ijs, zo zei de oud-aanvaller immers zelf met zijn uitspraken.

Op héél glad ijs, Pierre. Maar tóch zette hij de zoveelste aanval op de huidige Ajax-coach in. Van buikschuivers in Breda ooit in een ver verleden, naar een meer dan forse uitglijder in Hilversum. De Feyenoord-icoon heeft niet opgepast, want nu wacht hem zelfs een (martel)gang naar de rechtbank voor een heus kort geding. Inmiddels is Steijn zelfs al naar de rechter gestapt om een kort geding aan te spannen tegen Van Hooijdonk.

‘Giménez en Mbappé superduo na dubbeldeal’

Topfunctie

En dan volksclub NAC, waar Van Hooijdonk gezien zijn spelersverleden een local hero is. Tegenwoordig zelfs een topfunctie in de raad van commissarissen bekleedt. Als toezichthouder voor het uitgevoerde beleid nota bene, terwijl hij meer de handen vol heeft aan zijn eigen gedrag.

Wat gaat die Brabantse club doen na het belachelijke optreden van het eigen boegbeeld? De naam van ENACEE is aan de zijlijn namelijk ook aardig in diskrediet gebracht. Ik vrees trouwens niks, behalve een paar woorden dat Pi-Air “dit niet zo had moeten doen”.

Bjorn Thimister

Bjorn Thimister (1978) schrijft voor SoccerNews.nl onder andere over PSV, Fortuna Sittard, Roda JC, VVV en MVV. Ook richt hij zich onder meer op andere clubs in de Keuken Kampioen Divisie en Bundesliga. Elke woensdag schrijft hij een opinie over gebeurtenissen in het Nederlandse of internationale voetbal. Thimister is sinds achttien jaar journalist. Tips? [email protected]

NAC moet Van Hooijdonk uit rvc zetten?

  • Ja
  • Nee
1078+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:36
1+
‘Barcelona wil speler van 80 miljoen euro contracteren’
13:11
16+
Onana gefileerd: “Grootste teleurstelling”
12:52
71+
Slot ziet groot pijnpunt bij Feyenoord
12:39
26+
Clubs zijn klaar met rellen: geen uitsupporters meer bij derby
12:38
0+
Schok door België: international neergeschoten
12:15
76+
‘Oranje-international moet Ten Hag helpen’
12:00
77+
Ten Hag bereikt in Manchester nieuw dieptepunt
11:45
44+
‘Juventus aast op prijzige Oranje-international’
11:30
92+
Ten Hag kreeg negatief United-advies: “Iedereen zei tegen mij…”
11:15
362+
Slot doet boekje open over winterse transferplannen Feyenoord
10:59
122+
Feyenoord-publiek verwend: “Je mag fluiten, maar…”
10:44
189+
Bergkamp spreekt zich uit over Ajax-sollicitatie
10:29
122+
Driessen kraakt voormalig Ajax-topman: “In zes maanden…”
10:14
148+
‘Anderlecht klopt aan voor Ajax-talent’
10:00
78+
Hoe Cruijff en Van ’t Schip Mexico op z’n kop zetten met de Hollandse School
09:55
24+
Loting Copa América: topfavorieten loten gunstig
09:42
157+
Been wijst opmerkelijke ‘gevaarlijkste aanvaller’ van Feyenoord aan tegen Volendam
09:28
408+
Derksen en Van der Gijp fileren ‘lastige Ajax-jongen’
09:13
112+
Boscagli geniet van Bosz-ball: “Een feest”
08:55
87+
Perez ziet titelstrijd beslist: “Bijna onmogelijk voor Feyenoord”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie