Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Wout Weghorst neemt Ajax-beslissing’

Foto: ‘Wout Weghorst neemt Ajax-beslissing’

Ajax hoopt Oranje-international Wout Weghorst deze zomer te begroeten als nieuwe spits. De spits van Burnley lijkt zijn zinnen te hebben gezet op een Amsterdamse deal, hoewel ook FC Twente nog altijd in de race is.

Spits wil liever naar Ajax dan FC Twente

Volgens Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf ligt FC Twente op poleposition, maar stelt hij in de voetbalpodcast Kick-Off: “Ze hikken wel heel erg tegen de transfersom van vijf miljoen euro aan. Hij heeft zelf aangegeven dat hij op dit moment liever naar Ajax dan naar FC Twente gaat. Alleen Ajax kan op dit moment nog niet schakelen.”

Met Brian Brobbey heeft Ajax al een goede spits in huis, waardoor Weghorst op de bank terecht dreigt te komen. Verweij: “Het is wel een risico. Als je mensen bij AZ hoort, is Wout een absolute winnaar. Misschien is het bij Ajax heel goed dat de boel een keer opgeschud wordt, want het is daar een beetje ingedut. Wout Weghorst accepteert het niet als ze drie dagen vrij zijn of als ze om 01.30 uur de stad in mogen. Misschien is zo’n voetbalgek wel heel goed voor Ajax.”

Bruggink geeft de hoop niet op

FC Twente-directeur Arnold Bruggink heeft de berichtgeving aangaande Weghorst ook gelezen, maar denkt er vooralsnog het zijne van. Voetbal International schrijft hierover: “Of hij haalbaar is voor de Enschedese club, blijft vooralsnog de vraag. Weghorst (31) heeft nog een contract voor één jaar bij het uit de Premier League gedegradeerde Burnley, dat een afkoopsom van minimaal vijf miljoen euro voor hem zou bedingen.”

Bruggink wil dat overigens niet bevestigen, maar laat de directeur optekenen: “Wij zijn geïnteresseerd in Wout en over wat hij zelf wil, is hij eerder duidelijk geweest. Wij hebben niet gehoord dat daarin iets is veranderd. Ik heb al lange tijd goed contact met hem en zijn zaakwaarnemer, maar op dit moment zit hij in de EK-bubbel. Zijn focus is nu om te presteren met het Nederlands elftal. Stel dat hij tijdens het toernooi vier keer scoort, dan ziet de situatie er misschien weer heel anders uit. En heeft Burnley ook een ander bedrag in gedachten dan nu.”

Weghorst moet sowieso inleveren om voor FC Twente te spelen, maar dat is bij Ajax een ander verhaal. Bruggink is niet verrast door de mogelijke interesse uit Amsterdam. “We hebben het over een speler van het Nederlands elftal, die gisteren weer heeft gescoord. We kennen zijn kwaliteiten. Voor ons blijft hij een superinteressante speler, maar het blijft afwachten of hij voor ons een haalbare kaart is. Natuurlijk zou het heel naïef zijn als wij nu al onze pijlen op Wout gaan richten. En andersom is dat precies zo.”

Is Weghorst geschikt voor Ajax?

  • Ja
  • Nee
3472+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie