Wint PSV de treble? ‘Boscagli lijkt op Koeman’

Foto: Wint PSV de treble? ‘Boscagli lijkt op Koeman’

PSV staat bovenaan in de Nederlandse competitie en overwintert in de Champions League. Het zorgt voor veel tevredenheid, ook bij Berry van Aerle. De voormalig speler van de Eindhovenaren verwacht veel van de tweede seizoenshelft.

Beste PSV-seizoen ooit met Van Aerle

De Noord-Brabander speelde tussen 1981 en 1994 jarenlang voor PSV. Het leverde hem vijf kampioenschappen en drie KNVB Bekers op. Zijn grootste prijs won hij echter in het seizoen 1987-1988, toen de Eindhovense club de Europa Cup I naar zich toetrok. Het team van Guus Hiddink won in dat voetbaljaar zelfs de treble.

Vergelijking met huidige selectie

Dat is voor het huidige PSV eveneens nog mogelijk. “De treble winnen wordt moeilijk”, stelt van Aerle in gesprek met Nu.nl. “Aan de andere kant: toen wij tegen Real Madrid speelden in de halve finale, werden wij in Spaanse kranten als kleinduimpje gezien. Dat werkte voor ons als een rode lap op een stier.”

“We flikten het uiteindelijk (PSV won na een 1-1 in Madrid en 0-0 in Eindhoven op basis van uitdoelpunten, red.). Je weet nooit of dat voor dit PSV ook gaat gelden.” Als Van Aerle naar het team van Peter Bosz kijkt, dan ziet hij veel vergelijkingen met de spelersgroep dat PSV in zijn periode tot zijn beschikking had.

“Je zou (Jerdy, red.) Schouten als verdedigende middenvelder kunnen vergelijken met (Søren, red.) Lerby. Noa Lang heeft qua bravoure iets van (Gerald, red.) Vanenburg. En qua stijl van opbouwen lijken (Ronald, red.) Koeman en Olivier Boscagli op elkaar. Dan heb je daarnaast nog jongens als Sergiño Dest en Jordan Teze, die het moeten hebben van hun agressiviteit. Zij lijken op Jan Heintze en mij in die tijd.”

Kan PSV in de Champions League-finale komen?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, zeker niet
364+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie