Wijffels over Ajax: ‘De zoektocht naar een trainer loopt moeilijk’

Foto: Wijffels over Ajax: ‘De zoektocht naar een trainer loopt moeilijk’

De zoektocht naar een nieuwe Ajax-trainer voor volgend seizoen verloopt nog niet helemaal naar wens, zo heeft Maarten Wijffels vernomen. In de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad vertelt de journalist dat er nog een heleboel moet gebeuren met betrekking tot die zoektocht. Ook gaat hij in op de komst van Marijn Beuker.

‘Als je insiders spreekt bij Ajax, dan is er de afgelopen jaren heel veel kapotgegaan’

John van ‘t Schip staat vooralsnog voor de groep. Hij nam het stokje over van Hedwiges Maduro, die voor de groep stond in de duels na het ontslag van Maurice Steijn. De grote vraag in Amsterdam blijft echter wie de aangewezen persoon is om volgend seizoen de leiding over Ajax 1 te hebben. Vooralsnog lijkt er geen antwoord op die vraag te komen. “Wat ik ervan begrijp, loopt de zoektocht naar een trainer voor volgend seizoen moeilijk. Het is niet zomaar opgelost”, zegt Wijffels in de AD Voetbalpodcast.

Op dit moment is Van ‘t Schip de verantwoordelijke voor de komende blamages en successen van Ajax. De oefenmeester won van onder andere Heerenveen en Volendam, maar behaalde teleurstellende resultaten tegen Almere en Brighton & Hove Albion in de Europa League. “Van ’t Schip moet het laten zien, maar vooral de spelers”, vindt Wijffels. “Het ligt vrij dicht bij elkaar. Dit is voor Ajax een moeilijk seizoen. Het kan 5-0 worden in de competitie, maar je kunt ook gelijkspelen tegen Almere City, die de week erna met 5-0 verliezen. Om nou te zeggen dat er een basis ligt om op terug te vallen, dat lijkt me niet.”

Vooruit kijken

In principe speelt Ajax een verloren seizoen. Wijffels houdt er dan ook al rekening mee dat Ajax niet overwintert in de Europa League. In plaats daarvan kan de club zich beter op de toekomst richten, stelt de journalist: “Het zou een teleurstelling zijn, maar je moet bij Ajax ook een beetje vooruit gaan kijken. Het belangrijkste nieuws voor de club deze week is dat ze Marijn Beuker hebben vastgelegd, zodat ze een begin kunnen maken met het in technische zin weer opbouwen van de jeugdopleiding. Als je insiders spreekt bij Ajax, dan is er de afgelopen jaren heel veel kapotgegaan.”

“Er werd zelfs gezegd: houd er maar rekening mee dat het twee of drie jaar gaat duren voordat de boel echt weer op poten staat en voordat er op een moderne manier wordt gewerkt”, vervolgt hij. “Dat is zeker niet in alle geledingen zo en Marijn Beuker staat daar wel voor. Hij was bij AZ enorm vooruitstrevend. Bij Ajax kan hij ook zijn stempel gaan drukken op het eerste elftal.”

Beuker is dé redding van Ajax

  • Ik denk het wel
  • Ik denk het niet
170+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

09:25
98+
‘PSV-Borussia Dortmund krijgt staartje’
09:17
21+
‘Peter Bosz moet geïrriteerd zijn’
09:00
337+
‘Van ‘t Schip geeft Ajax heftige make-over’
08:49
42+
Driessen na PSV-Dortmund: ‘Zekerheidje in Oranje’
08:28
341+
Duitse media schrijven iets opmerkelijks over ‘PSV’
08:17
318+
‘Bizarre actie Koeman tijdens PSV-Borussia Dortmund’
08:00
113+
Hummels ziedend: ‘Nul procent, nul!’
23:45
446+
Van der Vaart complimenteert ‘bijna perfect’ PSV
23:30
122+
Luuk de Jong vindt gelijkspel ‘uiteindelijk wel terecht’
23:11
22+
Inter zet grote stap richting kwartfinales door treffer Arnautovic
22:56
98+
PSV en Dortmund na negentig minuten volledig in balans
22:56
489+
‘Matchfixing bij PSV-Borussia Dortmund’
22:21
156+
Haaland vestigt bijzonder record tegen Brentford
22:00
99+
Malen laat social media ontploffen: ‘Uitgerekend hij!’
21:48
478+
Binnen- en buitenland maken ‘PSV-dombo’ af
21:30
342+
‘Muiterij bij Bayern München, ook De Ligt ontevreden’
21:10
54+
Bosz gebruikt ‘extra wapen’ tegen Dortmund
20:45
83+
Analisten gecharmeerd door Bosz: ‘Dat moet je wel durven’
20:30
32+
Dortmund met twee Nederlanders in de basis tegen PSV
20:09
0+
PSV start met Schouten in de achterhoede tegen Dortmund
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie