“Wij wonnen veel prijzen, maar dit Feyenoord is voetballend nóg beter”

Foto: “Wij wonnen veel prijzen, maar dit Feyenoord is voetballend nóg beter”

Karim El Ahmadi is erg onder de indruk van het huidige Feyenoord. De middenvelder won vier prijzen in drie jaar in Rotterdam-Zuid, maar vindt het huidige elftal nog een stuk sterker.

Karim El Ahmadi is erg onder de indruk van bekerfinalist Feyenoord

De ploeg Arne Slot is zondag de grote favoriet om de KNVB Beker te winnen in de finale tegen NEC. Voor El Ahmadi is het geen verrassing dat de stadionclub de eindstrijd haalde. “We waren in mijn tijd altijd al succesvol in het bekertoernooi. Dit seizoen zie je ook weer: het zijn maar een paar wedstrijden. Als je even piekt, en ze hebben ook nog vaak thuis geloot, dan kan je zo een prijs winnen”, zei de huidige analist via de officiële kanalen van Feyenoord.

“Ik zie het gif waarmee ze spelen”, prees de in Nederland geboren Marokkaan de nummer twee van de Eredivisie. “Vooral in de wedstrijd tegen PSV. Ze wisten dat het gat in de reguliere competitie al groot was, waardoor ze in dit toernooi moesten winnen, om nog kans op een prijs te maken.”

“Gevoel geven dat er niets te halen valt”

El Ahmadi kijkt met veel genoegen naar de Rotterdammers. “Deze spelers geven tegenstanders een gevoel dat er niets te halen valt. Het begint al met de manier waarop ze tegenstanders opjagen, het gevoel wat ze daarmee afgeven. Dat is iets wat ik herken uit mijn tijd, toen we ook veel prijzen wonnen.”

“Toch denk ik dat ze voetballend nóg beter zijn dan wij waren. Als ik die eerste minuten zie tegen Ajax, waarin het 6-0 werd, dat jagen, met publiek erachter, dan is er niets te halen. Ze krijgen het in grote wedstrijden voor elkaar, dus dan kan je prijzen gaan pakken.”

Vind je het huidige Feyenoord beter dan toen in 2017?

  • Ja, duidelijk
  • Nee hoor
178+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie